Νέα

  • ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Πάμε Ελλάδα; Φοράμε μάσκα και στο κατάστρωμα

Υποχρεωτική η χρήση της προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, από την Τρίτη 4 Αυγούστου στα 6 λιμάνια της Ελλάδας. Η έξαρση της πανδημίας στην Ελλάδα έρχεται να επιβάλει το συγκεκριμένο μέτρο για να ενισχύσει την προστασία των ταξιδιωτών.

Την ίδια ώρα το Μαξίμου ανακοίνωσε και παράταση της απόφασης για την απαγόρευση επανεισόδου στη χώρα των εργατών γης που έχουν εξέλθει από τη χώρα, έως τις 18 Αυγουστου.

Οι αποφάσεις λήφθηκαν σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκοy Χαρδαλιά. Οι συσκέψεις θα πραγματοποιούνται μέρα παρά μέρα στο Μαξίμου για την δυναμική εκτίμηση της κατάστασης μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Eχθρός ο εφησυχασμός

«Εχθρός στην μάχη της πανδημίας ο εφησυχασμός. O εφησυχασμός οδήγησε στην αύξηση κρουσμάτων στην περιφέρεια και κυρίως στα αστικά κέντρα της χώρας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η κύρια πηγή ανησυχίας ανέφερε, είναι:

– Οι χερσαίες πύλες εισόδου,

– Ο συγχρωτισμός σε κοινωνικές εκδηλώσεις και

– Ο συγχρωτισμός σε μέσα σταθερής τροχιάς

«Η κυβέρνηση χτυπά το κουδούνι της αφύπνισης» τόνισε ο κ. Πέτσας, υποστηρίζοντας ότι «ταυτόχρονα παίρνει συνεχώς νέα μέτρα και αντίμετρα», φροντίζοντας την πραγματική οικονομία, με την επέκταση της δυνατότητας αναστολής εργασίας. Η Ελληνική Κυβέρνηση σημείωσε, σε συνεργασία με τους ειδικούς, θα κάνει ό,τι χρειαστεί, για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή».

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X