Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

“Ο Ωκεανός, το κλίμα και ο καιρός”, θέμα διαγωνισμού φωτογραφίας του WMO

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (WMO) εγκαινιάζει τον Διαγωνισμό Ημερολογίου 2021, με θέμα «Ο Ωκεανός, το κλίμα και ο καιρός μας».

Η πανδημία του κορωνοϊού αναφέρει ανακοίνωση του οργανισμού, διατάραξε και άλλαξε τη ζωή μας, αλλά μας έδωσε την ευκαιρία να σκεφτούμε ότι, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για την προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη, καθώς και να αναπτυχθούμε καλύτερα μετά την οικονομική ύφεση.

Η βραβευμένη φωτογραφία του Danijel Palčić, που ξεχώρισε στο διαγωνισμό φωτογραφιών ημερολογίου WMO το 2019.

Στην εξαγγελία του διαγωνισμού επισημαίνεται ότι, πολλοί άνθρωποι σχολίασαν ότι γνώριζαν περισσότερο και εκτιμούσαν την ομορφιά του φυσικού μας περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια του περιορισμού.

Παροτρύνει λοιπόν τους ενδιαφερόμενους για υψηλής ποιότητας  καλλιτεχνικές φωτογραφίες και ειδικά εκείνες που απεικονίζουν το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας 2021.

«Ο Ωκεανός καλύπτει το 70% της επιφάνειας της Γης και παρέχει πόρους από τους οποίους εξαρτώνται. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον καιρό και το κλίμα του κόσμου και αποθηκεύει περισσότερο από το 90% της υπερβολικής θερμότητας που παράγεται από ανθρώπινες δραστηριότητες. Παρέχει ατελείωτη γοητεία και έμπνευση για φωτογραφίες που αποδεικνύουν την εκπληκτική ομορφιά και δύναμη και την ευθραυστότητά του».  

Καλεί ο WMO, για εικόνες του Ωκεανού, καθώς και την επίδρασή του στο κλίμα, τον καιρό και τον κύκλο του νερού. Οι ευκαιρίες σημειώνει, είναι ανεξάντλητες.

Οι νικητήριες συμμετοχές θα εμφανίζονται στο διαδικτυακό ημερολόγιο WMO 2021. Θα παρουσιαστούν στον ιστότοπο του WMO, στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και θα εμφανιστούν στις γιορτές της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας 2021.

Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο: https://public.wmo.int/en/wmo-launches-2021-calendar-competition

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X