Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο τουρίστας που αντί να απολαύσει τις ελληνικές παραλίες αποφάσισε να τις καθαρίσει

Ένας αλλιώτικος τουρίστας έφτασε φέτος το καλοκαίρι στην Χαλκιδική.

Ο Daniel Törnkvist δεν ήρθε μόνο για να χαρεί την θάλασσα και τον ήλιο, αλλά φρόντισε να καθαρίσει από τα σκουπίδια όλων, τις παραλίες που επισκέφτηκε.

Την είδηση έκανε γνωστή η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος-HELMEPA με ανάρτησή της σήμερα στο facebook.

«Όταν οι διακοπές σου μετατρέπονται σε ένα τεράστιο clean-up project. O @danieltornkvist ήρθε για διακοπές στις παραλίες της Χαλκιδικής, όμως δεν μπόρεσε να μείνει άπραγος μπροστά στο θέαμα των απορριμμάτων που αντίκρυσε!» αναφέρει η περιβαλλοντική εταιρεία.

Και συνεχίζει «Συγκέντρωσε μια πολύ μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων, τα οποία παρέλαβε φορτηγό του τοπικού Δήμου.

»Μοιράστηκε την ιστορία του μαζί μας και εμείς την μοιραζόμαστε με εσάς γιατί μπορεί σίγουρα να μας εμπνεύσει και να μας δώσει ελπίδα για έναν πιο υγιή πλανήτη!».

https://www.facebook.com/Helmepa/posts/4548471558520450

Ο ίδιος ανάρτησε και σχετικές φωτογραφίες από τις παραλίες της Χαλκιδικής στο Instagram του.

«Αυτή τη στιγμή κάνω έναν μήνα ελεύθερο κάμπινγκ σε μια απομακρυσμένη παραλία. Όταν σχεδίασα αυτό το ταξίδι, είχα μόλις προγραμματίσει να περάσω ένα μήνα εκεί και να επανασυνδεθώ με τη φύση» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του.

»Όταν έφτασα, ωστόσο, με εξέπληξε το πόσο πλαστικό υπήρχε σε κάθε παραλία. Παρόλο που ήμουν πολύ απογοητευμένος, που τα όνειρά μου, για ειδυλλιακή παραθαλάσσια ομορφιά, καταστράφηκαν από τη σκληρή πραγματικότητα, που προκλήθηκε αποκλειστικά από ανθρώπους, τώρα έχω αναλάβει να καθαρίσω όσο το δυνατόν περισσότερα πλαστικά από την παραλία και τις γύρω παραλίες κατά τη διάρκεια της διαμονής μου.

»Μάζευα σκουπίδια για 7 ημέρες και ήδη έχω (συγκεντρώσει) έναν πολύ μεγάλο σωρό. Νομίζω ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχω ένα βουνό» είχε γράψει τον Ιούλιο, αναρτώντας και σχετικό βίντεο από την «συγκομιδή του».

https://www.instagram.com/p/CQ5eM3ws8ud/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/CRHUsjxDK2r/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/CRJNsnBMcub/?utm_source=ig_embed

Πηγή: lifo.gr

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X