Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ο ΠτΔ επισκέφθηκε το βρετανικό αεροπλανοφόρο Queen Elizabeth, που έχει ελλιμενιστεί στο λιμάνι Λεμεσού

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέφθηκε το βρετανικό  αεροπλανοφόρο, που έχει ελλιμενιστεί στο λιμάνι Λεμεσού από την περασμένη Πέμπτη,  στην παρουσία του Ύπατου Αρμοστή της Βρετανίας, Stephen Lilly,  του Διοικητή των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο Rob Thomson και άλλων αξιωματούχων. 

Την έντονη βούληση μας να προωθήσουμε την περαιτέρω συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας και τη μεγάλη σημασία που δίνουμε στη διαφύλαξη της ειρήνης και της σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο υπογραμμίζει η επίσκεψη μου σήμερα  στο αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth , αναφέρει μέσω tweet στον προσωπικό του λογαριασμό,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στη διάρκεια ανταλλαγής αναμνηστικών δώρων, ο Πρόεδρος,  αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο χώρων , στην προσπάθεια που γίνεται για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων της Κύπρου με τη Μεγάλη Βρετανία και τη σημασία που δίνεται για τη διαφύλαξη της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του, ο Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δυνατότητες του μεγαλύτερου πολεμικού πλοίου του Βασιλικού Ναυτικού, το οποίο μεταφέρει αυτό το διάστημα 18 υπερσύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δέκα Αμερικανικά, δέκα ελικόπτερα και 1600 άτομα πλήρωμα εκ των οποίων 260 Αμερικανοί πεζοναύτες. Το Βρετανικό πολεμικό πλοίο θα αναχωρήσει από την Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X