Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ο καπετάνιος έπεσε στη θάλασσα και περίμενε για 66 ώρες να τον βρουν

Μετά από 66 ώρες στο νερό θάλασσα ο καπετάνιος ενός μεγάλου πλοίου μεταφορές χύδην που έπεσε στη θάλασσα, διασώθηκε από τις Αρχές της Τουρκίας και της Ινδονησίας.

Η περιπέτεια του καπετάνιου διαδραματίστηκε στη Θάλασσα της Ιάβας. Πέραν από την αφυδάτωση και τα ηλιακά εγκαύματα, ο καπετάνιος είναι καλά στην υγεία του και γίνονται προετοιμασίες για να την μεταφορά του στο σπίτι του, στην Τουρκία.

Το πλήρωμα στο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Quorn (178.000 dwt) φέρεται να συνειδητοποίηση την απουσία του 40χρονου καπετάνιου, Erhan Seçkal από το πλοίο, τον οποίο δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν στην καμπίνα του ή στους κοινόχρηστους χώρους. Τα μέλη του πληρώματος ενημέρωσαν τις υπηρεσίες διάσωσης για τις υποψίες τους ο καπετάνιος  να είχε πέσει στη θάλασσα, καθώς δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν πουθενά στο σκάφος μήκους 958 ποδιών. Πέταξαν τζάκετ στη θάλασσα και ξεκίνησαν έρευνα σε μια περιοχή περίπου 30 μίλια βόρεια του Μπαλί.

Οι ομάδες διάσωσης της Ινδονησίας ξεκίνησαν επίσης έρευνα και ειδοποίησαν άλλα πλοία στην περιοχή. Το πλήρωμα του πλοίου ήταν επίσης σε επαφή με τη σύζυγο του καπετάνιου, η οποία τους είπε ότι τον είχε επικοινωνήσει μαζί του για τελευταία φορά, μέσω γραπτού μηνύματος στις 2 Μαΐου. Η ίδια, μέσα από μία δημοσίευση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας, ζητούσε  επειγόντως βοήθεια από τις τουρκικές και ινδονησιακές κυβερνήσεις για τον εντοπισμό του συζύγου της.

Το πλοίο, το οποίο είναι νηολογημένο στη Λιβερία και διαχειρίζεται από την  Zodiac Maritime Shipping Company+, είχε αναχωρήσει από το Port Hedland της Αυστραλίας στις 29 Απριλίου και έπλεε προς το Βιετνάμ.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας ερευνών, ένα αλιευτικό σκάφος που επιχειρούσε στα ανοιχτά του Μπαλί συνάντησε τον καπετάνιο κολλημένο σε ένα κομμάτι ξύλο. Τον ανέσυραν και τον μετέφεραν στο λιμάνι όπου νοσηλεύτηκε από γιατρούς στο νοσοκομείο και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο καπετάνιος είπε στις αρχές διάσωσης ότι δεν θυμόταν την πτώση του από το πλοίο, καθώς το τελευταίο πράγμα που θυμόταν ήταν να βρίσκεται στην πρύμνη .

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X