Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ουκρανός προσπάθησε να βυθίσει το Yacht του εργοδότη του «Είναι εγκληματίας»

Ένας Ουκρανός ναύτης κατηγορείται ότι βύθισε μερικώς το πολυτελές γιοτ που ανήκε στον εργοδότη του, Αλεξάντερ Μιχαέβ. Ο Μιχαέβ είναι πρώην διευθύνων σύμβουλος του αμυντικού εργολάβου της JSC Russian Helicopters και νυν Διευθύνων Συμβούλος της Rosboronexport, του κρατικού ομίλου εξαγωγών όπλων της Ρωσίας.

Ο αρχιμηχανικός 55χρονος Ντι. Ταράς , είπε στις αρχές ότι είναι Ουκρανός υπήκοος και εργαζόταν στο πολυτελές γιοτ του Mιχαέβ για δέκα χρόνια. Αποφάσισε να αναλάβει δράση κατά της περιουσίας του Mιχαέβ, ως αντίποινα για τη συνεχιζόμενη εισβολή στην Ουκρανία και άνοιξε μια βαλβίδα για να μπει νερό στο μηχανοστάσιο.

 Ζήτησε από το υπόλοιπο πλήρωμα -επίσης Ουκρανικής καταγωγής- να εγκαταλείψει το πλοίο και να επιτρέψει στο σκάφος, αλλά αρνήθηκαν και αντ’ αυτού εργάστηκαν για να σταματήσουν την εισροή του νερού στο γιοτ. Η γρήγορη δράση τους εμπόδισε το σκάφος να βυθιστεί. Όταν έφτασε η ισπανική αστυνομία, ο μηχανικός ανέλαβε την πλήρη ευθύνη.

 «Το αφεντικό μου είναι ένας εγκληματίας που πουλάει όπλα που σκοτώνουν τον ουκρανικό λαό», είπε σε δικαστή κατά την ακρόαση, σύμφωνα με το Majorca Daily Bulletin. Προσθέτοντας ότι δεν έχει μετανιώσει για αυτό που έκανε.

Το Lady Anastasia είναι ένα σούπερ γιοτ, κατασκευής 2001, μήκους 157 ποδιών. Έχει χώρο για 10 καλεσμένους και 9 μέλη πληρώματος, και ο κινητήρας του, με 5.600 ίππους του δίνει  ταχύτητες έως και 23 κόμβους.

Οι ισπανικές αρχές προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα της ιδιοκτήτριας της Lady Anastasia, καθώς -όπως τα περισσότερα σούπερ γιοτ- τον τίτλο της κατέχει εταιρεία χαρτοφυλακίου και όχι ιδιώτης.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X