Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι θάλασσες της Κύπρου, τα καθαρότερα νερά της Ευρώπης

Μια πρωτιά που διατηρεί τη χώρα μας ως πόλο έλξης τουριστικά αλλά και μας υπενθυμίζει πόσο «πλούσιοι» και τυχεροί είμαστε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα αναφορικά με την ποιότητα των νερών κολύμβησης της Ευρώπης.  Πρόκειται για την ετήσια αξιολόγηση των ευρωπαϊκών κολυμβητικών περιοχών που δείχνει πόσο καλά εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, επιτρέποντας στους πολίτες να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις περιοχές κολύμβησης που θα επιλέξουν στην Ευρώπη.

Η Κύπρος διαθέτει τα καλύτερα, τα πιο ποιοτικά νερά κολύμβησης σε όλη την Ευρώπη για το 2019.

Τέταρτη η Ελλάδα

Τα νερά κολύμβησης της Κύπρου αξιολογήθηκαν ως εξαιρετικής ποιότητας με ποσοστό συμμόρφωσης 99,1%, τοποθετώντας τη χώρα μας στην πρώτη θέση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αυστρία, με 98,5%, στην τρίτη θέση η Μάλτα, με 97,7%, και μετά η Ελλάδα, με 95,7%.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Καδής σε ανακοίνωση του αναφέρεται στην αυτονόητη σχέση της ποιότητας των νερών κολύμβησης με την υγεία και το περιβάλλον στην Κύπρο. Υπάρχει, εξηγεί, «άμεση συσχέτιση της ποιότητας των νερών κολύμβησης με τον τουρισμό και επομένως τα άριστα αποτελέσματα είναι πολύ σημαντικά όχι μόνο για την υγεία των λουομένων και το περιβάλλον αλλά και την οικονομία της Κύπρου, η οποία είναι συνδεδεμένη με την ποιότητα της θάλασσας μας και την τουριστική δραστηριότητα».

Από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019, έτυχαν παρακολούθησης 112 περιοχές κολύμβησης σε όλη την παράκτια ζώνη της Ελεύθερης Κύπρου σε μηνιαία τουλάχιστον βάση.

Ο υπουργός απηύθυνε συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για τη συγκεκριμένη επιτυχία με τη συνεργασία του τμήματος περιβάλλοντος και

άλλους φορείς και υπηρεσίες που συνέβαλαν στην αυστηρή εφαρμογή της Ευρωπαϊκής οδηγίας για τη διαχείριση της Ποιότητας των Νερών Κολύμβησης.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X