Νέα

  • ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Δράσεις όχι λόγια για τη γαλάζια οικονομία

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, o Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) και η Παγκόσμια Τράπεζα διοργανώνουν τη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: Δράσεις αντί για Λόγια για τη Γαλάζια Οικονομία στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου| Actions rather than words for the Blue Economy in the Black Sea Region, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 3 Ιουνίου, από τις 15.00 έως τις 16.15.

Με αφορμή την επικείμενη συνεργασία του ΟΣΕΠ με την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία θα επικεντρωθεί, ανάμεσα σε άλλα, στην απορρύπανση του Εύξεινου Πόντου, θα συζητηθεί η σημασία της Γαλάζιας Οικονομίας για την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, τόσο με όρους ανάκαμψης από την επίδραση της πανδημίας, όσο και με την κατάσταση που προκύπτει από την κλιματική αλλαγή.

Οι συζητήσεις θα χωριστούν σε τρεις θεματικούς κύκλους:

Γαλάζια Οικονομία στον Εύξεινο Πόντο: Παρόν και Μέλλον

Η Γαλάζια Οικονομία αναπτύσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο ως ένας από τους σημαντικότερους τομείς οικονομικής ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ΑΕΠ, θέσεων εργασίας και διαβίωσης.

Οι Τομείς, οι Δυνατότητες, οι Ανάγκες

Η Γαλάζια Οικονομία περιλαμβάνει ένα εύρος οικονομικών δραστηριοτήτων, με σημαίνουσες προοπτικές οικονομικής παραγωγής και ανάπτυξης. Ενδεικτικοί τομείς είναι οι θαλάσσιες μεταφορικές και εφοδιαστικές αλυσίδες, οι υδατοκαλλιέργειες, η θαλάσσια βιοτεχνολογία καθώς και ανερχόμενοι τομείς όπως οι Γαλάζιες Επενδύσεις και Χρηματοδοτήσεις και οι Υπεράκτιες Πηγές Ανανεώσιμης Ενέργειας.

Ανάπτυξη ή Βιώσιμη Ανάπτυξη;

Η ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας δεν επαρκεί, αλλά είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η Βιώσιμη Ανάπτυξή όλων των τομέων – ειδικά σε συνέχεια των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας και των αυξανόμενων προκλήσεων της Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Γενικός Γραμματέας της Μόνιμης Διεθνούς Γραμματείας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου Πρέσβης ε.τ. Μιχαήλ Β. Χριστίδης θα προλογίσει τους διαπρεπείς ομιλητές που θα συμμετάσχουν: Steven Schonberger, Περιφερειακός Διευθυντής, Διεύθυνση Αειφόρου Ανάπτυξης για Ευρώπη και Ασία, Παγκόσμια Τράπεζα, Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ, πρώην Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην Υπουργός, Teodor Melescanu, Υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας (2017-2019), Irina Bokova, Γενική Διευθύντρια της UNESCO (2009-2017) και Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας (1996-1997). Τις συζητήσεις θα συντονίσει ο Σπύρος Κουβέλης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Ανάπτυξης EPLO και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα αγγλικά. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη με εγγραφή, στο ακόλουθο link: https://www.livemedia.com/blacksea21

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X