Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Οικονομική ένεση και για τις θαλάσσιες μεταφορές στην Ελλάδα, λόγω covid19

Διευρυμένο κατάλογο με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων, που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό και την οικονομία και πλήττονται από την πανδημία, έδωσε στη δημοσιότητα η ελληνική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να στηρίξει οικονομικά επιχειρηματικές δραστηριότητες.  

“Στόχος μας, να επεκτείνουμε και να ενισχύσουμε το ‘δίχτυ ασφαλείας’ για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, να αμβλύνουμε τις οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή”, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται και οι Θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές επιβατών, οι Θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές εμπορευμάτων, οι Εσωτερικές πλωτές μεταφορές επιβατών και οι εσωτερικές πλωτές μεταφορές εμπορευμάτων.

Οι δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στη λίστα του Υπουργείου Οικονομικών αφορούν στη δυνατότητα αναστολής σύμβασης και στη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού, στην αναστολή φορολογικών οφειλών των εργαζόμενων, στην αναστολή δόσεων για τα τραπεζικά δάνεια και στην υποχρεωτική μείωση ενοικίων.

Το επιπρόσθετο κόστος των νέων μέτρων ανέρχεται στα 1,5 δισ. ευρώ για τον μήνα Νοέμβριο και στα 2,3 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας για τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η Κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση του νέου Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη COVID-19.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X