Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ξεπέρασε το ρεκόρ και  τον εαυτό της η αμερικανική Cheniere σε εξαγωγές LNG

Η  κορυφαία εταιρεία εκμετάλλευσης τερματικών σταθμών LNG των ΗΠΑ Cheniere Energy, σημείωσε νέο ρεκόρ εξαγωγών το πρώτο τρίμηνο του έτους, εντούτοις κατέγραψε μεγάλες απώλειες στις συναλλαγές.

Ενημερώνοντας τους επενδυτές της, η εταιρεία εξήγησε ότι απέστειλε 160 φορτία LNG τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, περισσότερα από ποτέ. Περίπου το 75 τοις εκατό αυτού του φορτίου πήγε στην Ευρώπη, η οποία εισάγει εναλλακτικά από τις ΗΠΑ, λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία.

Αν και σημείωσε υψηλότερα περιθώρια κέρδους στα φορτία της, υψηλότερο όγκο αποστολών και υψηλότερα υποκείμενα κέρδη από ό,τι αναμενόταν από τους αναλυτές, η Cheniere σημείωσε μία μεγάλη απώλεια. Στην προσπάθειά της να ελέγξει τον κίνδυνο εμπορευμάτων, η εταιρεία πήρε ένα αποτυχημένο ρίσκο σε παράγωγα τιμών LNG, με αποτέλεσμα «περίπου 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια μη ευνοϊκών αλλαγών στην εύλογη αξία που αποδίδονται σε θέσεις που αναπροσαρμόζονται σε τέτοιες τιμές». Αυτή η απώλεια συναλλαγών οδήγησε σε συνολική τριμηνιαία απώλεια -3,41 δολαρίων ανά μετοχή (865 εκατ. δολάρια), πολύ πιο κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών για θετικά κέρδη περίπου 3,50 δολαρίων ανά μετοχή.

Εντούτοις η Cheniere περιμένει μια εξαιρετική χρονιά, εκτιμώντας ότι θα αθυξήσει την παραγωγή της για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση. Ήδη έχει αυξήσει την καθοδήγηση των κερδών της για ολόκληρο το έτος κατά 17%.

Σύμφωνα με τις προσδοκίες της για συνεχή ανάπτυξη, η Cheniere ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι υπέγραψε συμφωνία με τον Καναδό παραγωγό ARC Resources για την αγορά 0,85 εκατομμυρίων τόνων ετησίως (mtpa) φυσικού αερίου για το έργο επέκτασης του Corpus Christi Stage III.

Η 15ετής συμφωνία θα υπογραφεί αφού η Cheniere λάβει την τελική επενδυτική απόφαση στο Corpus Christi Stage III, το οποίο θα προσθέσει 10 mtpa χωρητικότητας στο τεράστιο χαρτοφυλάκιο παραγωγής της Cheniere.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X