Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ξεκινά το Ολλανδικό Πράσινο Ναυτιλιακό Ταμείο – Ποιος ο ρόλος του

Η ολλανδική εταιρεία PROW Capital, που ειδικεύεται στη χρηματοδότηση πλοίων έχει ξεκινήσει ένα ταμείο πράσινης ναυτιλίας ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ που παρέχει πιστώσεις στους πλοιοκτήτες για επενδύσεις σε νέα και υπάρχοντα πλοία ή για μετασκευές που δείχνουν μετρήσιμες μειώσεις εκπομπών.

Για να πληρούν τις προϋποθέσεις για αυτή τη νέα ολλανδική χρηματοδότηση, τα πλοία πρέπει να υπερβαίνουν τους σχετικούς κανονισμούς εκπομπών. Με μέσο μέγεθος δανείου από 15 έως 50 εκατ. ευρώ και αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας, οι υποστηρικτές του αμοιβαίου κεφαλαίου ισχυρίζονται ότι παρέχει σε ανταγωνιστικές τιμές χρηματοδότηση εγγυημένου χρέους σε ιδιοκτήτες μικρών μικρών και βαθέων υδάτων που βρίσκονται στην Ευρώπη.

Η PROW Capital θα παρακολουθεί τα δεδομένα εκπομπών των πλοίων και θα αναφέρει με διαφάνεια τις ανεξάρτητες επικυρωμένες μειώσεις εκπομπών CO2, NOx, SOx και PM (αιωρούμενα σωματίδια).

Η PROW Capital ιδρύθηκε το 2020 από μια ομάδα έμπειρων επαγγελματιών της ναυτιλιακής τεχνολογίας, χρηματοδότησης και βιωσιμότητας. Η PROW εδρεύει στο Άμστερνταμ και είναι εγγεγραμμένη από την Ολλανδική Αρχή Χρηματοοικονομικών Αγορών (AFM). Η εταιρεία είναι μέλος του συνασπισμού Getting to Zero.

Ο Menno van Lacum της PROW σχολίασε: «Μας οδηγεί η κλίμακα του αντίκτυπου που μπορούμε να κάνουμε. Σε ένα πλαίσιο παγκόσμιας απομόχλευσης, μείωσης των τραπεζών του κλάδου και αυξανόμενης διεθνούς επείγουσας ανάγκης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, παρέχουμε μια νέα προσέγγιση στη χρηματοδότηση πλοίων, συνεργαζόμενοι για την επίτευξη πράσινων συμφωνιών για να ανταποκριθούμε στην προσπάθεια του κλάδου να μειώσει τον αντίκτυπό του στον πλανήτη».

Πηγή: Reporter.gr

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X