Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξεβράστηκε θαλάσσιο ον σε σχήμα σωλήνας στην Ιρλανδία

Ένα μυστηριώδες πλάσμα της θάλασσας που βρέθηκε στην ακτή μίας παραλίας στην Ιρλανδία, άφησε έκπληκτους και μπερδεμένους τους πρωινούς επισκέπτες της περιοχές.

Μια εικόνα του πλάσματος δημοσιεύτηκε σε μια σελίδα στο Reddit την περασμένη εβδομάδα.

«Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να αναγνωρίσω αυτό το θαλάσσιο πλάσμα; Μόλις το βρήκα ξεβρασμένο σε μια παραλία στην Ιρλανδία», έγραφε η ανάρτηση. Η εικόνα έδειχνε ένα μακρύ και λεπτό πλάσμα που μοιάζει με σωλήνα, το οποίο πολλοί ανέφεραν ως «απαγορευμένο τσούρο».

Ένας χρήστης πρότεινε ότι μπορεί να είναι ένα “Goa’uld”, μια φυλή αισθανόμενων παρασιτικών όντων από τη σειρά επιστημονικής φαντασίας “Stargate SG-1”. Ένας άλλος Redditor το ονόμασε “jörmungadr”, ένα θαλάσσιο φίδι στη σκανδιναβική μυθολογία που διαδόθηκε από το franchise “God of War”.

Ένας άλλος χρήστης σχολίασε ότι “μπορεί να είναι ένα μεγαλύτερο ψάρι (Syngnathus acus)” και το άτομο που το βρήκε πρώτος απάντησε: «Έχετε δίκιο! Μόλις το έψαξα και φαίνεται πανομοιότυπο. Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας. Δεν ξέρω πολλά για τη θαλάσσια βιολογία και το εκτιμώ πραγματικά».

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση.

Πρόκειται για μια υποοικογένεια μικρών ψαριών που σχετίζονται στενά τόσο με τους ιππόκαμπους όσο και με τους θαλασσοδράγους. Είναι πολύ λεπτά, μακρόσωμα ψάρια που καλύπτονται με δαχτυλίδια από οστεώδη πανοπλία. Βρίσκονται συχνά κατά μήκος της δυτικής ακτής της Βρετανίας και της Ιρλανδίας, σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια  Britannica.

Η θαλάσσια ζωή είναι τόσο μεγάλη που υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά είδη πλασμάτων που οι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούν. Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν, όπου μυστηριώδη πλάσματα με παράξενη εμφάνιση ξεβράστηκαν σε παραλίες σε όλο τον κόσμο.

Η λιγοστή γνώση του ανθρώπου για τον ωκεανό και τα πλάσματα του, πολλές φορές βρίσκουν τους ερευνητές αντιμέτωπους με σοβαρά ερωτήματα.

Τον περασμένο μήνα, ένα μυστηριώδες θαλάσσιο πλάσμα με φουσκωμένο σώμα και χείλη που ξεβράστηκε σε παραλία της Αυστραλίας. Το πλάσμα που μοιάζει με εξωγήινο βρήκαν δύο φίλοι, ενώ έκαναν την βόλτα τους στην παραλία Bondi του Σίδνεϊ.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X