Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξέρετε πως μοιάζει η ρύπανση και ποια η διαδικασία αντιρύπανσης ;

Όταν οι ιδιοκτήτες σκαφών με ιδιαίτερη ευκολία αδειάζουν τα απόβλητα τους στη θάλασσα, βέβαιοι ότι δεν θα τους αντιληφθεί κανείς, αυτόματα δημιουργείται κηλίδα ρύπανσης στη θάλασσα. Παρόλο που το φαινόμενο στην πλειονότητα του περιορίστηκε, εντούτοις δεν έχει εξαλειφθεί με αποτέλεσμα τους καλοκαιρινούς μήνες οι λουόμενοι να έρχονται αντιμέτωποι με δυσάρεστες εικόνες που τους απαγορεύουν το κολύμπι και παραμονή στην αγαπημένη τους θάλασσα. 

Η πλατφόρμα Ενάλιος εξασφάλισε αποκλειστικές εικόνες και βίντεο από πρόσφατη ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού. Αφροί και περιττώματα, παρασύρονται από τα κύματα δημιουργούν πυκνές λωρίδες ακαθαρσίας και επιπλέουν στη θάλασσα, φθάνοντας κάποτε μέχρι και στην ακτή απειλώντας την υγεία των λουομένων αλλά και τη θαλάσσια ζωή.

Σε επαγρύπνηση για την αντιρύπανση της ακτογραμμής 

Η ομάδα αντιρύπανσης εκτελεί καθημερινά περιπολίες κατά μήκος της ακτογραμμής της Λεμεσού οι οποίες σκοπό έχουν την αναγνώριση και καταστολή ρύπανσης.

Play Video

Τα σκάφη είναι επανδρωμένα με εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό αντιρύπανσης και είναι έτοιμα να ανταποκριθούν 24 ώρες το 24ωρο.

Με το που αναγνωριστεί η ρύπανση, η ομάδα προσεγγίζει το σημείο και αναλόγως του είδους της ρύπανσης χρησιμοποιεί τον αντίστοιχο εξοπλισμό για να την συλλέξει. Για παράδειγμα, σε περίπτωση πετρελαιοκαταλοίπων ή λυμάτων χρησιμοποιούνται απορροφητικά υλικά και ελαιοσυλλέκτες (Skimmers), οι οποίοι συλλέγουν την ρύπανση από την επιφάνεια της θάλασσας και την αποθηκεύουν σε ειδικά δοχεία αποθήκευσης. Τα δοχεία στην συνέχεια μεταφέρονται σε αδειοδοτημένα κέντρα επεξεργασίας.

Το θέαμα σίγουρα δυσάρεστο και οφείλουν να τερματίσουν αυτή την κακή συνήθεια όσοι ακόμα να συνειδητοποιήσουν τη ζημιά που προκαλούν στο οικοσύστημα και κατ’ επέκταση στον άνθρωπο .

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X