Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Νεκρό δελφίνι ξεβράστηκε στη θάλασσα Ακρωτηρίου

Ένα αποκαρδιωτικό θέαμα αντίκρυσαν σήμερα λουόμενοι στην περιοχή Ακρωτηρίου, όπου η θάλασσα ξέβρασε ένα νεκρό δελφίνι.

“Το να πηγαίνω στην παραλία στην Κύπρο με γεμίζει φόβο κάθε φορά γιατί περνάω το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου μαζεύοντας σκουπίδια” αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η γυναίκα που κοινοποίησε το λυπηρό περιστατικό ενημερώνοντας παράλληλα τις αρμόδιες αρχές.

Going to the beach in Cyprus fills me with dread every time because I spend most of my time picking up rubbish but this…

Posted by Natasha Maria Theodotou on Sunday, 6 September 2020

Στην ίδια ανάρτηση, καταγγέλλει επίσης ότι η παραλία και η θάλασσα ήταν γεμάτη από πλαστικά, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει όλους, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται καταγγελίες για την εν λόγω περιοχή η οποία αν και προστατευόμενη, “κοσμείται” από αμέτρητα σκουπίδια.

“Σκεφτείτε τι πετάμε στην ξηρά και μετά σκεφτείτε ότι τα ίδια κάνουμε και στη θάλασσα”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Ευθύνη δεν φέρουν μόνο οι αρμόδιοι για την επίβλεψη των παραλιών αλλά και οι ασυνείδητοι επισκέπτες που ενώ έχουν υποχρέωση να μαζεύουν τα σκουπίδια τους, εντούτοις εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα χωρίς να αντιλαμβάνονται τις ανυπολόγιστες συνέπειες που προκαλούν ρυπαίνοντας το περιβάλλον.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X