Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Νεκρός από ρωσικά χτυπήματα ο ιδρυτής εταιρείας σιτηρών και ναυτιλίας 

Tον θάνατο ενός εξέχοντος στελέχους της ουκρανικής ναυτιλίας και γεωργίας, επιβεβαίωσαν οι ουκρανικές Αρχές.

Ο 74χρονος Ολεξί Βατατούρσκι – ιδρυτής και διευθυντών σύμβουλος της κορυφαίας εταιρείας παραγωγής σιτηρών, Nibulon, φέρεται να έπεσε νεκρός από ρωσικές ρουκέτες που έπληξαν το  λιμάνι του Μικολάιβ και την γύρω περιοχή.

 Η Nibulon είναι η μόνη παραγωγός σιτηρών στην Ουκρανία που έχει δικό της στόλο ναυτιλίας. Η εταιρεία επένδυσε πολλά σε ποτάμια, ναυτιλιακές και λιμενικές υποδομές, και πριν από την εισβολή είχε σχέδια για ένα νέο λιμάνι βαθέων υδάτων.

Η εταιρεία επεκτάθηκε με την εξαγορά του ναυπηγικού εργοστασίου Lyman στο Mικολάιβ το 2012. 

Η περιοχή του Μικολάιβ παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο, παρά τις επανειλημμένες ρωσικές επιθέσεις τις πρώτες εβδομάδες της εισβολής, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται εντός εμβέλειας του ρωσικού πυροβολικού. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Μικολάιβ, η πόλη δέχθηκε σφοδρό μπαράζ ρωσικών πυρών τα ξημερώματα της Κυριακής. 

Πολλά πολιτικά κτίρια χτυπήθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της έπαυλης του Βατατούρσκι, με αποτέλεσμα ο ίδιος και η σύζυγος του να ανασυρθούν νεκροί από τα συντρίμια. 

Το χτύπημα έπληξαν την κρεβατοκάμαρα του Βαντατούρσκι, σύμφωνα με τον προεδρικό σύμβουλο της Ουκρανίας, ο οποίος κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι στόχευσαν σκόπιμα την έπαυλη, σε μια καλά μελετημένη και οργανωμένη δολοφονία εκ προμελέτης.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X