Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ναυτιλιακή Startup θα εκπροσωπήσει την Κύπρο, σε διεθνή διαγωνισμό

Φορολογικά κίνητρα σε Startups για μετεγκατάσταση τους στην Κύπρο, επιχειρεί ο Invest Cyprus, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των νεοφυών επιχειρήσεων και την επέκταση των δραστηριοτήτων τους, μέσω της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και στρατηγικών διεθνών συνεργασιών. Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) εγκαινίασε κύκλο επαφών για στενότερη συνεργασία με τοπικούς accelerators και incubators.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας με τους τέσσερις accelerators IDEA – Bank of Cyprus, Gravity Ventures, Chrisalis Leap και ARIS, καθώς και το Cyprus Seeds Organization.

Διαγωνισμός «Cyprus Startup Virtual Competition»

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της εξωστρέφειας των κυπριακών Startups, ο Invest Cyprus σε συνεργασία με το «Annual Investment Meeting (AIM)» του Υπουργείου Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, διοργάνωσε στις 29 Ιουλίου 2020 τον διαδικτυακό διαγωνισμό «Cyprus Startup Virtual Pitch Competition».

Νικήτρια Startup εταιρεία αναδείχθηκε η Syndeseas Integrated Solutions Ltd, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα σε παγκόσμιο διαγωνισμό για την ανάδειξη του κορυφαίου Startup διεθνώς.

Ποια είναι η ναυτιλιακή Startup

H SyndeSeas Integrated Solutions Ltd στελεχώνεται από Κύπριους και Ελλαδίτες στο χώρο της ναυτιλίας και των θετικών και τεχνολογικών επιστημών.

Το πρόγραμμα SyndeSeas, είναι ένα προϊόν του οποίου η δημιουργία στηρίχθηκε στην εισαγωγή νέων διεθνών κανονισμών στη ναυτιλία που αφορούν την παρακολούθηση, την αναφορά και την επαλήθευση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από πλοία.

Ο σκοπός των κανονισμών αυτών, είναι η αξιολόγηση της πραγματικής έκτασης του φαινομένου των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από πλοία, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα λήψης σωστών αποφάσεων και μέτρων για τη μείωσή τους. Αυτό ακριβώς τους έφερε αντιμέτωπους όχι μόνο με τα νέα δεδομένα της ναυτιλίας αλλά και με την οικολογική τους ευαισθησία. 

Έμφαση στην ανάδειξη της Κύπρου ως τεχνολογικό κέντρο

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus Γιώργος Καμπανέλλας, εξέφρασε την ετοιμότητα του Οργανισμού για ουσιαστική στήριξη του οικοσυστήματος των startups.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπανέλλα, οι συνθήκες στο επιχειρηματικό οικοσύστημα στη χώρα μας δεν έχουν ακόμη ωριμάσει, με την παροχή υποστήριξης και καθοδήγησης προς τις ομάδες που επιχειρούν να υλοποιήσουν μία ιδέα, να καθίσταται αναγκαία.

«Παρόλα αυτά βλέπουμε αρκετές καλές πρωτοβουλίες τα τελευταία χρόνια. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του οικοσυστήματος και ειδικότερα στους νέους μας συνεργάτες. Η Κύπρος έχει ενισχύσει αρκετά τη θέση της ως μια ελκυστική χώρα για έναρξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και δίνει  ακόμα περισσότερα κίνητρα στους επενδυτές και τους ιδρυτές, πέρα από τον ήδη χαμηλό φορολογικό συντελεστή που έχει», επεσήμανε.

Φορολογικά Κίνητρα

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Invest Cyprus Μιχάλης Μιχαήλ ανέδειξε από την πλευρά του ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η πρόσφατη προώθηση πακέτου φορολογικών κινήτρων για νεοφυείς επιχειρήσεις, το οποίο προνοεί την αφαίρεση της επένδυσης από το φορολογητέο εισόδημα του επενδυτή μέχρι και το 50%, με όριο έκπτωσης τα 150.000 ευρώ τον χρόνο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X