Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ναυάγησαν σε ειδυλλιακό νησί και τους έσωσε ένα SOS στην άμμο

Ο λόγος για τρεις Μικρονήσιους ναύτες, οι οποίοι είχαν ναυαγήσει σε ένα μικρό νησί του Ειρηνικού. Η φωτογραφία από το τοπίο ειδυλλιακή και θα μπορούσε να εμπνεύσει σκηνοθέτες και παραγωγούς για κάποια ίσως ταινία ή ακόμη και παιγνίδι Survivor. Οι τρεις άνδρες επιχειρούσαν ένα ταξίδι 42 χιλιομέτρων από μία ατόλη σε άλλη όταν παρέκκλιναν της πορείας τους και ξέμειναν από καύσιμα. Τότε, χάραξαν στην άμμο ένα τεράστιο SOS.

Την 1η Αυγούστου, έγινε γνωστό ότι χάθηκαν τα ίχνη τους, και αμέσως το Κέντρο Συντονισμού στη νήσο Γκουάμ των ΗΠΑ ξεκίνησε αποστολή έρευνας και διάσωσης με τη συνδρομή του αυστραλιανού πολεμικού πλοίου HMAS Canberra που επέστρεφε στη βάση μετά τη συμμετοχή του σε ναυτικά γυμνάσια.

Tα αυστραλιανά και αμερικανικά μαχητικά εντόπισαν το SOS που είχαν γράψει οι ναυτικοί στην παραλία της νήσου Πίκελοτ, 190 χλμ δυτικά από το σημείο απ’ όπου είχαν σαλπάρει στις 30 Ιουλίου.

Με τη βοήθεια αμερικανικών αεροσκαφών το αυστραλιανό σκάφος εντόπισε τους ναυαγούς στο νησί κι ένα αναγνωριστικό ελικόπτερο προσγειώθηκε και τους παρέδωσε τρόφιμα και νερό μέχρι να φθάσει σκάφος του λιμενικού της Μικρονησίας να τους παραλάβει.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X