Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Νέος οικονομικός βραχνάς από την απεργία στο μεγαλύτερο βρετανικό λιμάνι

Η διακηρυγμένη απεργία των εργατών του συνδικάτου της Unite στο βρετανικό λιμάνι του Φελιξστόου, μπορεί να σημειώσει ένα μεγάλο οικονομικό πλήγμα στην τοπική ναυτιλία.

Περίπου 1.900 μέλη του συνδικάτου πρόκειται να πραγματοποιήσουν απεργία από τις 21 έως τις 28 Αυγούστου στο λιμάνι του, μετά την διακοπή των συνομιλιών μεταξύ εργοδοτών και εργοδοτουμένων.

Στα τέλη Ιουλίου, το 92% των μελών του συνδικάτου ψήφισαν υπέρ της απεργιακής δράσης για την Felixstowe Dock and Railway Company, οι οποίες απέρριψαν το 5% της μισθολογικής αύξησης που προσέφεραν οι εταιρείες στους εργαζομένους.

Με τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν το μεγαλύτερο λιμάνι του Ηνωμένου Βασιλείου στις 21 Αυγούστου, ο Όμιλος Russell χρησιμοποίησε την ανάλυση του ALPS Marine για να υπολογίσει την αξία των αγαθών που θα επηρεαστούν από την απεργία.

Ο συνολικός αντίκτυπος υπολογίστηκε στα 800 εκατομμύρια δολάρια στο εμπόριο, με τα ρούχα να αντιπροσωπεύουν περίπου 82,8 εκατομμύρια δολάρια από αυτό το ποσό και τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα άλλα 32,3 εκατομμύρια δολάρια. Τα στοιχεία βασίζονται στην ανάλυση των εμπορικών ροών του προηγούμενου Αυγούστου στο λιμάνι του Φελιξστόου.

Όπως αναφέρουν ειδικοί, η αναστάτωση στο Φελιξστόου,  προκαλεί περισσότερη αβεβαιότητα για τις επιχειρήσεις, τους καταναλωτές και τις κυβερνήσεις. Τα λιμάνια σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν συμφόρηση, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που προκαλείται από την πανδημία.

Η συμφόρηση στο λιμάνι του θα μπορούσε να αγγίξει, με βάση την ανάλυση, τις εισαγωγές από το Ηνωμένο Βασίλειο αξίας 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η διαταραχή έχει επηρεάσει την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού από την έναρξη της πανδημίας Covid πριν από δύο χρόνια και φέτος στην Ευρώπη επιδεινώθηκε από τις απεργίες των λιμενικών σε μεγάλα λιμάνια όπως το Αμβούργο.

Το Φελιξστόου, όχι μόνο διαχειρίζεται μεγάλους όγκους εισαγωγών από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και εξαγωγές με 108 εκατομμύρια δολάρια στο Ρότερνταμ και 138 εκατομμύρια δολάρια στο Αμβούργο. Τα μικρότερα λιμάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρούνται δυνητικά επωφελούμενα από την απεργία, με όγκους και υπηρεσίες που εκτρέπονται σε άλλους τερματικούς σταθμούς στη χώρα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X