Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Νέος θάνατος εργαζομένου σε τουρκικό διαλυτήριο πλοίων

Τη διερεύνηση δύο δυστυχημάτων που κόστισαν τη ζωή σε δύο εργαζόμενους σε τουρκικά διαλυτήρια πλοίων ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση η ΜΚΟ, Shipbreaking Platform.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, στις 3 Οκτωβρίου του 2020, ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του, κατά τη διάλυση ενός πλοίου του ομίλου υπεράκτιων γεωτρήσεων Transocean στο τουρκικό διαλυτήριο Isiksan. Ένα κιγκλίδωμα έσπασε και χτύπησε τον εργαζόμενο στο πίσω μέρος του λαιμού του. 

Παράλληλα, στις 4 Φεβρουαρίου ένας ακόμη εργαζόμενος τραυματίστηκε θανάσιμα στο Simsekler, κατά τη διάλυση ενός κρουαζιερόπλοιου της Carnival.

Μάλιστα, αμφότερα τα τουρκικά διαλυτήρια συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις εγκαταστάσεις που έχουν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Η σχετική νομοθεσία της ΕΕ (EU Ship Recycling Regulation) υποχρεώνει τα πλοία με σημαία χώρας-μέλους της Ένωσης να ανακυκλωθούν σε μία από τις 43 εγκεκριμένες εγκαταστάσεις του κόσμου. Επτά από τις 22 εγκαταστάσεις που λειτουργούν στην τουρκική πόλη Aliaga έχουν λάβει το «πράσινο φως» των Βρυξελλών.

Πηγή: Reporter.gr

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X