Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Νέες τεχνολογίες για μία πιο πράσινη ναυτιλία

H καναδική εταιρεία Thordon Bearings, ειδικεύεται στην κατασκευή συστημάτων ρουλεμάν υψηλής απόδοσης, χωρίς λάδι και γράσο, στεγανοποιήσεων, αλλά και άλλων προϊόντων της παγκόσμιας αγοράς ναυτιλίας, που έχουν ως βάση τους την καθαρή ενέργεια, απαλλαγμένη από περιβαλλοντικούς ρίπους.

Η εταιρεία δημοσίευσε ένα νέο βίντεο που υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η βελτιωμένη τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία να επιτύχει τους στόχους της για τη βιωσιμότητα των ωκεανών.

Το σύντομο βίντεο στοχεύει να ενθαρρύνει τη ναυτιλιακή βιομηχανία να υιοθετήσει τις «Νέες Τεχνολογίες για μια  πιο πράσινη ναυτιλία» που είναι ο Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Θέμα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) για το 2022, το οποίο επιχειρεί να αντιμετωπίσει την εκτεταμένη ανησυχία για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κλάδου.

Εστιάζοντας στον στόχο της Αειφόρου Ανάπτυξης (SDG) 14 του ΟΗΕ – Ζωή κάτω από το νερό και εξάλειψη της ρύπανσης από τα πλοία –  το σύντομο βίντεο εξηγεί γιατί «δεν υπάρχει θέση για τον άξονα του έλικας με λίπανση στον 21ο αιώνα»

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X