Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Νέες σχεδιαζόμενες απεργίες απειλούν να μπλοκάρουν δεκάδες πλατφόρμες πετρελαίου στη Βρετανία

Προ του φάσματος νέων απεργιών βρίσκεται η  υπεράκτια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το σωματείο Unite συνεχίζει να στοχεύει τον κλάδο με δράσεις απασχόλησης για τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας. Το συνδικάτο ανέφερε ότι έχει λάβει εντολές για νέα απεργιακά μέτρα από συνολικά σχεδόν 1.400 υπαλλήλους πέντε πρόσθετων εταιρειών παροχής υπηρεσιών που υποστηρίζουν μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των BP, Shell, Total και άλλων.

Η Unite στοχεύει στον τομέα της υπεράκτιας ενέργειας αφού ανέφερε κέρδη ρεκόρ.

Το συνδικάτο προβλέπει ότι οι διαφωνίες, στις οποίες εμπλέκονται οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών Bilfinger UK, Stork, Petrofac Facilities Management και Wood Group UK, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα «τσουνάμι βιομηχανικής δράσης» σε δεκάδες πλατφόρμες.

 Η μελλοντική δράση θα περιλαμβάνει τεχνικούς ηλεκτρολόγους, παραγωγής και μηχανικούς, εκτός από το πλήρωμα καταστρώματος, τους χειριστές γερανών σκαλωσιάς, τους μηχανικούς σωληνώσεων, τις πλάκες και τις μηχανές εξέδρας.

Η μεγαλύτερη διαφορά αφορά τη μισθολογία  περίπου 700 υπεράκτιων εργατών στη Bilfinger UK. Άλλοι 350 στο Stork αμφισβητούν τα χρονοδιαγράμματα εργασίας και τους μισθούς τους. Οι άλλες δύο διαφωνίες είναι μικρότερης κλίμακας με 50 εργαζόμενους στην Petrofac Facilities Management που εργάζονται στην πλατφόρμα FOFI, οι οποίοι  αμφισβητούν τους κανόνες εργασίας των διακοπών. Άλλοι 80 εργαζόμενοι στο Wood Group στις πλατφόρμες TAGA επιδιώκουν να κερδίσουν ξανά το  10%  που αποκόπηκε από τους μισθούς τους το 2015.

Αυτές οι τελευταίες απεργίας έρχονται να προστεθούν στις σχεδιαζόμενους των εργαζομένων  στην Sparrow Offshore Services, οι οποίοι προγραμματίζουν στάσεις εργασίας 24, 48 και 72 ωρών,  μεταξύ τέλους Μαρτίου και Ιουνίου.

Ανάμεσα τους  χειριστές γερανών, εργάτες συντήρησης και προσωπικό ανύψωσης, καθώς και πληρώματα καταστρώματος σε πλατφόρμες που λειτουργούν για τις BP, Shell, Apache και Harbour Energy.

Η τελευταία απεργιακή προσπάθεια θα μπορούσε επίσης να επεκταθεί περαιτέρω με δύο επιπλέον απεργιακές ψηφοφορίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η Unite διεξάγει ψηφοφορία για 80 εργαζόμενους στην Petrofac BP και άλλους 50 εργαζόμενους στην Worley Services UK.

Το σωματείο πραγματοποιεί κυλιόμενες δράσεις σε ολόκληρο τον κλάδο τους τελευταίους μήνες. Τον Φεβρουάριο, κατέληξαν σε συμφωνία για σχεδόν 100 εργαζόμενους σε γεωτρύπανα της  Odfjell Technology.  Οι εργαζόμενοι  θα λαμβάνουν τρεις εβδομάδες αμειβόμενη άδεια εργασίας ετησίως, κάτι που σύμφωνα με την Unite ισοδυναμεί με αύξηση μισθού περίπου κατά 11,5%.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X