Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα και διάλογοι από το Blue Horizon – Συζητούσαν πως θα τα καλύψουν χωρίς ίχνος στεναχώριας για τον Αντώνη

Συγκλονιστικοί είναι οι νέοι διάλογοι που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις αμέσως επόμενες ώρες μετά την δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη.

Παρά το γεγονός ότι τα δύο μέλη του πληρώματος έσπρωξαν δύο φορές τον άτυχο 36χρονο και τον έριξαν στη θάλασσα όταν επιχείρησε να επιβιβαστεί με καθυστέρηση στο πλοίο που αναχωρούσε από τον Πειραιά, με αποτέλεσμα να πνιγεί στο νερό, μέλη του πληρώματος δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν την σοβαρότητα του εγκλήματος, ούτε να νιώθουν καμία συμπάθεια για τον Αντώνη.

Σε ένα νέο ηχητικό από τους ασυρμάτους του Blue Horizon, που  έφερε στη δημοσιότητα η εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 και συγκεκριμένα σε συζήτηση μεταξύ μελών του πληρώματος, λίγα μόλις λεπτά μετά την τραγωδία, κάποιος από το πλήρωμα να ακούγεται να λέει: «Ένα πράγμα πάντα θα έχετε στο νου. Ποτέ δεν λέμε τι ακούμε και τι βλέπουμε».

«Και εδώ, σε κανέναν κουβέντα παιδιά, ούτε έξω απ’ το… εντάξει;» ακούγεται να συμπληρώνει άλλος.

Στο μεταξύ,οι απολογίες των κατηγορουμένων, δείχνουν ανακόλουθες με όσα αποκαλύπτουν οι ηχογραφημένες συνομιλίες τους και ειδικά του πλοιάρχου και του υπάρχου που έχουν προφυλακιστεί. Ο ύπαρχος του Blue Horizon κατά την απολογία του ανέλαβε την ευθύνη αλλά δεν αποδέχτηκε το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο.

«Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω, αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο» φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του. Πρόσθεσε μάλιστα ότι όταν γύρισε προς τα πίσω για να πάρει σωστικό μέσο, «ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση».

Όπως όμως προκύπτει από το βίντεο της πτώσης και τα δύο μέλη του πληρώματος δεν δείχνουν διάθεση να σώσουν τον άτυχο Αντώνη. Ο ύπαρχος που τον έσπρωξε φαίνεται καθαρά να στέκεται και να τον βλέπει να πνίγεται χωρίς να ψάχνει να βρει σωσίβιο, ενώ ο άλλος συνάδελφός του με αργό βηματισμό κατευθύνεται στο εσωτερικό του πλοίου. Ο ίδιος δε ενώ υποστηρίζει ότι ο 36χρονος άνδρας έπεσε μόνος του, φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο πως τον σπρώχνει επανειλημμένα με αποτέλεσμα τελικά να βρεθεί στη θάλασσα.

Ο ύπαρχος όπως υποστήριξε στην απολογία του ενημέρωσε τον πλοίαρχο πως υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα, ωστόσο δεν του μετέφερε την πραγματικότητα του γεγονότος, πως δηλαδή υπήρξε συμπλοκή. Αντιθέτως ο ίδιος εμφανίζεται σε ηχητικό ντοκουμέντο να του λέει πως στην προσπάθειά του να ανέβει στον καταπέλτη τελικά έπεσε.

Tην ίδια ώρα νέο ηχητικό ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας από την συνομιλία του πλοιάρχου με το λιμεναρχείο, λίγο μετά τον θάνατο του 36χρονου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X