Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Νέα ερευνητική γεώτρηση ανοιχτά της Νορβηγίας

Η νορβηγική ρυθμιστική αρχή υπεράκτιας ασφάλειας πετρελαίου έχει χορηγήσει τη άδεια για ερευνητική γεώτρηση στη Βόρεια Θάλασσα ανοιχτά της Νορβηγίας, στην  Neptune Energy  μέσω της εξέδρας της  Deepsea Yantai.

Η γεώτρηση θα γίνει στο τεμάχιο 35/6 στη Βόρεια Θάλασσα.

Η Neptune Energy είναι ο χειριστής της άδειας με ποσοστό ιδιοκτησίας 40 τοις εκατό, ενώ το υπόλοιπο ιδιοκτησιακό καθεστώς βρίσκεται στους  Pandion Energy (20 τοις εκατό),  Wintershall Dea Norge (20 τοις εκατό),  Lundin Energy Norway (10 τοις εκατό) και DNO Norge ( 10 τοις εκατό).

Οι εργασίες γεώτρησης θα διεξαχθούν σε βάθος 344 μέτρων στη θάλασσα, από το ημι-υποβρύχιο γεωτρύπανο Deepsea Yantai – παλαιότερα γνωστό ως Beacon Atlantic – το οποίο ανήκει στην κινεζική CIMC και διαχειρίζεται ο νορβηγός εργολάβος γεώτρησης Odfjell Drilling. Η εξέδρα είναι ικανή για λειτουργία σε σκληρό περιβάλλον και έχει σχεδιασμό GM4D.

Η εξέδρα εργάζεται για τη Neptune Energy στη Νορβηγία από τον Νοέμβριο του 2019. Δύο χρόνια αργότερα, τον Νοέμβριο του 2021, η Neptune επέκτεινε τη σύμβαση της εξέδρας για να επεκτείνει τις εργασίες της στη Νορβηγική Βόρεια Θάλασσα το 2022.

Όσον αφορά τις πρόσφατες δραστηριότητες της Neptune, η εταιρεία αποκάλυψε νωρίτερα ότι  σχεδιάζει να δαπανήσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για να εξασφαλίσει τον ενεργειακό εφοδιασμό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X