Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Νέα επένδυση πολλών εκατομμυρίων της DP World

Στην επέκταση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της στο λιμάνι του Σάντος, το πιο πολυσύχναστο θαλάσσιο λιμάνι της Βραζιλίας, προχώρησε Η DP World, ανακοινώνοντας επένδυση 35 εκατομμυρίων δολαρίων

Η επέκταση αναμένεται να αυξήσει την ετήσια μεταφορική ικανότητα του λιμανιού από 1,2 εκατομμύρια TEU σε 1,4 εκατομμύρια TEU. Το μέγεθος του κρηπιδώματος θα επεκταθεί επίσης από 1100 μέτρα σε 1300 μέτρα. Σύμφωνα με την DP World, το έργο στοχεύει να διασφαλίσει ότι η χωρητικότητα του λιμένα, λόγω αυξημένης ζήτησης.

Το τερματικό Santos παρουσιάζει μια τεράστια ευκαιρία επέκτασης, σύμφωνα με την DP World. Καταλαμβάνει 845.000 τετραγωνικά μέτρα, με επιπλέον 130.000 τετραγωνικά μέτρα διαθέσιμα προς ανάπτυξη.

Αυτή η επέκταση σηματοδοτεί τον τρίτο γύρο επενδύσεων της DP World από τότε που ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Βραζιλία τον Ιούλιο του 2013. Μέχρι σήμερα, η DP World έχει επενδύσει περισσότερα από 577 εκατομμύρια δολάρια στον εκσυγχρονισμό και την επέκταση στο λιμάνι του Σάντος.

Ο τερματικός σταθμός βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία, με πρόσβαση σε χερσαίες, οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, επιτρέποντας έτσι μεγάλης κλίμακας λειτουργίες πολλαπλών χρήσεων. Αυτό εξηγεί γιατί το λιμάνι του Σάντος φιλοξενεί επίσης εκτεταμένες εργασίες πολτού κυτταρίνης, με το έργο επέκτασης να αυξάνει την ικανότητα της εγκατάστασης εξαγωγής κυτταρίνης από 3,6 εκατομμύρια τόνους σε 5,4 εκατομμύρια τόνους.

Τον περασμένο μήνα, η Santos Port Authority, δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022 που δείχνουν αξιοσημείωτη αύξηση της κερδοφορίας της, καθώς σημείωσε  καθαρά κέρδη 106 εκατομμυρίων δολαρίων, που αντιστοιχεί σε αύξηση 66,3 τοις εκατό σε σχέση με το 2021.

Τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση της Βραζιλίας ακύρωσε τα προηγούμενα σχέδιά της να ιδιωτικοποιήσει το λιμάνι του Σάντος.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X