Νέα

  • ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα έργα πλωτών υπεράκτιων ανεμογεννητριών (offshore windfarm projects) κτυπούν πλέον και την πόρτα της Κύπρου

Η κατασκευή του πλωτού κόμβου συλλογής ηλεκτρικής ενέργειας (Floating Electrical Hub) για το έργο EOLMED Offshore Wind Farm Project στην Γαλλία, ανατέθηκε πρόσφατα στην Κυπριακή εταιρεία Multimarine Services Ltd.

Μία ακόμη επένδυση εκατομμυρίων στην Κύπρο, με σημαντικότερη, την εμπιστοσύνη σε εταιρεία η οποία εδρεύει στην Κύπρο για είκοσι και πλέον χρόνια και παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στους τομείς της Ναυτιλίας και των Υδρογονανθράκων. Με το πιο πάνω έργο, η Multimarine Services Ltd μπαίνει δυναμικά και στον τομέα των εξειδικευμένων κατασκευών για υπεράκτια έργα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στην περιφέρεια της Μεσογείου και όχι μόνο.

Το EOLMED Offshore Wind Farm Project αφορά στην κατασκευή και λειτουργία 30 MW πλωτών υπεράκτιων ανεμογεννητριών, σε απόσταση 15χλμ από την ακτογραμμή Gruissan στην Γαλλία σε βάθος 59μ με 90μ. Η EOLMED αποτελείται από τις εταιρείες κολοσσούς με εξειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) Qair, Total, BW Ideol και MHI Vestas.

Το Floating Electrical Hub (FEH) είναι ένας μη προωθούμενος πλωτήρας σε σχήμα σημαδούρας που χρησιμοποιείται ως ηλεκτρικός κόμβος για τη συλλογή της ηλεκτρικής παραγωγής από τις πλωτές υπεράκτιες ανεμογεννητριες και για την εξαγωγή της στην ακτή.

Η κατασκευή έχει ήδη αρχίσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύμφωνα με το συμβόλαιο το οποίο έχει συμφωνηθεί, σε περίοδο δέκα μηνών, στις εγκαταστάσεις της Multimarine στο λιμάνι Λεμεσού.

Στο μεταξύ, στο χώρο του λιμανιού Λεμεσού η Μultimarine επεκτείνεται με την ανάπτυξη της δικής της αποβάθρας επισκευής πλοίων, κατασκευή για την οποία εργάζονται νυχθημερόν οι εργολάβοι του έργου.

Τα έργα πλωτών υπεράκτιων ανεμογεννητριών (offshore windfarm projects) είναι στην κορυφή της επικαιρότητας και απασχολούν ήδη τις κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου αναμένονται από τα αρμόδια Υπουργεία, οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από επενδυτές σε ΑΠΕ.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X