Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μ.Χατζημανώλη: Iσχυροί ναυτιλιακοί δεσμοί Κύπρου – Ινδίας

Στα πλαίσια του Best Invest Congress, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Μαΐου, η ειδική Συνάντηση Εργασίας Κύπρου-Ινδίας, στο ξενοδοχείο Parklane, στη Λεμεσό.

Τη Συνάντηση Εργασίας Κύπρου-Ινδίας, χαιρέτησε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, ευχαριστώντας την Ύπατη Αρμοστή της Ινδίας στην Κύπρο, κα. Madhumita Hazarika Bhagat για την πρόσκληση, και επεσήμανε την εξαιρετική ευκαιρία που προσφέρει αυτή η Συνάντηση στους συμμετέχοντες, να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον επιχειρηματικό και επενδυτικό τομέα, με ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων σε μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και να διερευνήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι δύο χώρες.

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις κύρους», είπε «είναι εξαιρετικά σημαντικές και
υποστηρίζονται από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς ενισχύουν τη θέση της Κύπρου ως ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και κορυφαίο επιχειρηματικό κέντρο».

«Η ναυτιλία» συνέχισε, «είναι ένας επιχειρηματικός τομέας για τον οποίο είμαστε υπερήφανοι. Αποτελεί ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο για την Κύπρο με σημαντικά πολιτικά και οικονομικά πλεονεκτήματα. Το Κυπριακό Νηολόγιο κατατάσσεται στην 11η θέση μεταξύ των διεθνών στόλων και στην 3η θέση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Υφυπουργός, αναφέρθηκε στις φιλικές και στενές σχέσεις Κύπρου – Ινδίας, που ως χώρες της Κοινοπολιτείας, είχαν πάντα μακροχρόνια συνεργασία σε διάφορους τομείς. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι ο τομέας της ναυτιλίας δεν αποτελεί εξαίρεση και οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ Κύπρου και Ινδίας ενισχύθηκαν περαιτέρω μετά την υπογραφή των Συμφωνιών για την Εμπορική Ναυτιλία. Η πρώτη Συμφωνία υπογράφηκε το 1997 και στη
συνέχεια ακολούθησε μια νέα εκσυγχρονισμένη Συμφωνία για την Εμπορική Ναυτιλία, στο Νέο Δελχί το 2017.

Η κυρία Χατζημανώλη, ευχαρίστησε και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις εργασίες της συνάντησης, λέγοντας ότι «ως η αρμόδια ναυτιλιακή αρχή της Κύπρου, έχουμε ένα φιλόδοξο και σαφές όραμα και σαφείς στόχους για την κυπριακή ναυτιλία και είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε περαιτέρω τη θέση της Κύπρου στην παγκόσμια ναυτιλία. Είναι σημαντικό η Κύπρος και η Ινδία να συνεχίσουν να συνεργάζονται για την επίτευξη των κοινών μας στόχων τόσο σε εγχώρια όσο και σε διεθνή θέματα».

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X