Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μωρό καρχαρίας γεννήθηκε σε δεξαμενή όπου ζουν μόνο θηλυκά ψάρια – Βίντεο

Ως «θαύμα» της φύσης χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες την γέννηση ενός καρχαρία του γένους Mustelus στο ενυδρείο Acquario Cala Gonone της Σαρδηνίας.

Σύμφωνα με την Daily Mirror, στο ενυδρείο όπου ο καρχαρίας γεννήθηκε υπήρχαν μόνο δύο θηλυκοί καρχαρίες, του ίδιου είδους, οι οποίοι ζούσαν εκεί εδώ και μια δεκαετία, χωρίς την παρουσία κάποιου αρσενικού.

Οι επιστήμονες εικάζουν ότι πρόκειται για την πρώτη περίπτωση «ασεξουαλικής αναπαραγωγής» -δηλαδή την γέννηση ενός νεογνού από έναν και μόνο γονιό χωρίς να έχει προηγηθεί γονιμοποίηση- που έχει καταγραφεί μεταξύ των καρχαριών.

Στην φύση διάφορα ζώα μπορούν να αναπαραχθούν ασεξουαλικά, όπως ο Δράκος του Κομόντο και ο Καρχαρίας – Ζέβρα, με τις μητέρες ουσιαστικά να δημιουργούν έναν γενετικά πανομοιότυπο κλόνο του εαυτού τους, χωρίς να έχει προηγηθεί γονιμοποίηση από κάποιο αρσενικό.

Το προσωπικό του ενυδρείου συνέλλεξε και έστειλε γενετικό υλικό από τους δύο ενήλικες θηλυκούς καρχαρίες και από το μωρό σε ειδικό εργαστήριο, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η υπόθεση των επιστημόνων περί ασεξουαλικής αναπαραγωγής.

Δείτε το βίντεο:

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X