Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μυστηριώδες πλάσμα χωρίς άκρα ανακαλύφθηκε στη θάλασσα της Καραϊβικής 

Στον πυθμένα της Καραϊβικής Θάλασσας στο Πουέρτο Ρίκο, βρέθηκε ένα ασυνήθιστο θαλάσσιο πλάσμα. 

Το πλήρωμα εξερεύνησης Okeanos της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας ανακάλυψε αυτό το παράξενο είδος κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης σε βάθος 1.400 ποδών νότια του St. Croix. 

Οι ειδικοί και οι απλός κόσμος μπερδεύονται από τα πολυάριθμα παράξενα θαλάσσια ζώα που εμφανίζονται συνεχώς σε όλο τον κόσμο. 

Το παράξενο πλάσμα καταγράφηκε να στέκεται ακίνητο σε ένα βίντεο που δημοσίευσε η ομάδα στον λογαριασμό της, στο Twitter. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το συγκεκριμένο πλάσμα έχει  εξογκώματα παντού, ενώ δεν φαίνεται να διαθέτει άκρα.

Αφού παρατήρησε τους κύκλους στην επιφάνειά του σώματος του, ένας επιστήμονας υπέθεσε ότι μπορεί να είναι σε θέση να διαστέλλεται και να συστέλλεται. 

Η ομάδα δηλώνει ότι οι επιστήμονες εικάζουν ότι θα μπορούσε να είναι ένα μαλακό κοράλλι ή σφουγγάρι.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, θα κληθούν ειδικοί μελετητές κοραλλίων και σφουγγαριών της θάλασσας, προκειμένουου να προσδιοριστεί με βεβαιότητα η ταυτότητα του πλάσματος. Η ανακάλυψη έγινε από την ομάδα Okeanos της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) μεταξύ 14 Μαΐου και 2 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της αποστολής Voyage to the Ridge 2022. 

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X