Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Μπήκε το νερό στο αυλάκι για τη Μαρίνα Παραλιμνίου

Μετά από 7 χρόνια επίπονων προσπαθειών ένα “όνειρο θερινής νυκτός” γίνεται επιτέλους πραγματικότητα, γράφει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης. Την Πέμπτη 13 Αυγούστου κοινοποιήθηκε στη Δημοτική Αρχή και την επαρχιακή διοίκηση Αμμοχώστου, η έγκριση του υπουργείου Εσωτερικών για λιμενικές κατασκευές στη Μαρίνα Παραλιμνίου.

Την κατασκευή των έργων αναλαμβάνει η εταιρεία PMV Maritime Holdings, κατόπιν διατάγματος του υπουργικού Συμβουλίου. Μια εξέλιξη που χαροποιεί τους κατοίκους Παραλιμνίου καθώς η συγκεκριμένη ανάπτυξη έρχεται να εξισώσει τα δεδομένα του Παραλιμνίου με άλλους Δήμους που διαθέτουν Μαρίνα και προχωρούν με σχέδια για περαιτέρω αναπτύξεις που θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό θα ανοίξουν θέσεις εργασίας και θα ενισχύσουν την ντόπια οικονομία και ευρύτερα την οικονομία του τόπου.  

Οι όροι της πολεοδομικής Αρχής περιλαμβάνουν γνωμοδοτήσεις του Διευθυντή τμήματος περιβάλλοντος του υπουργείου Γεωργίας, του Διευθυντή Δημοσίων Έργων και ανατίθεται η ευθύνη στην κατασκευάστρια εταιρεία, να αποπερατώσει τα λιμενικά έργα, τηρώντας πλήρως τους όρους, κανονισμούς και προδιαγραφές όπως αυτές καθορίζονται στους όρους. Την ίδια ώρα θα φέρει και την ευθύνη σε περίπτωση ανεπάρκειας ή ζημιών σε παρακείμενες περιοχές, περιουσίες ή παραλίες.

Η κατασκευή της Μαρίνας Παραλιμνίου περιλαμβανόταν και στις εξαγγελίες του προέδρου Την Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος παρουσιάζοντας τα σχέδια τον ιανουάριο του 2019, εστίασε στα οφέλη που θα έχει η υλοποίηση του για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας.

«H Μαρίνα Παραλιμνίου θα κηρυχθεί επίσημο σημείο εισόδου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια ακόμη απτή απόδειξη των αναπτύξεων στον τουριστικό τομέα που υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης τα τελευταία χρόνια. Αναπτύξεις οι οποίες υπήρξαν μέρος της ευρύτερης συντομευμένης πολιτικής που υιοθετήσαμε με απώτερο στόχο να καταστήσουμε τη χώρα μας ως προορισμό ποιοτικών αναπτύξεων. Η Μαρίνα Παραλιμνίου αναμένεται να φέρει πολλαπλασιαστικά κέρδη τόσο για την κοινωνία όσο και για την περιοχή».

Τι θα διαθέτει το μεγαλεπίβολο έργο: 

  • 300 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών με όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες υποστήριξης
  • Χώρο υποδοχής για τους ιδιοκτήτες σκαφών και τα πληρώματα τους
  • Καύσιμα
  • Ειδικά καταστήματα εξοπλισμού σκαφών
  • Αποκλειστική αστυνομία
  • Τελωνείο
  • Υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευσης
  • Οικιστικές εγκαταστάσεις: 123 διαμερίσματα και 3 επαύλεις και παραλιακό πάρκο. 
  • Οι ιδιοκτήτες και το κοινό θα μπορούν να απολαμβάνουν υπηρεσίες από καταστήματα, καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια.

Η συνέργεια της Μαρίνας Παραλιμνίου με την Μαρίνα Αγίας Νάπας θα συνεισφέρει σημαντικά στη σύσταση μιας ενιαίας ζώνης ναυσιπλοΐας, ολοκληρώνοντας έτσι τον στρατηγικό σχεδιασμό ναυτικού τουρισμού στην ανατολική πλευρά της Κύπρου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X