Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Μοναδικό θέαμα: Παραλία στην Αργεντινή γέμισε “μαργαριτάρια”

Ο κόσμος στην παραλία Μαρ ντελ Πλάτα στο Μπουένος Άιρες ήρθε αντιμέτωπος με ένα περίεργο θέαμα, όταν στην ακτή ξεβράστηκαν εκατοντάδες αυγά που έμοιαζαν με μαργαριτάρια.

Πολλοί παραθεριστές άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες από το μαγευτικό αυτό και παράξενο θέαμα.«Αυτά τα αυγά ή αυτές οι κάψουλες που μοιάζουν με αυγά είναι στην πραγματικότητα ωοκάψουλες», εξηγεί ο θαλάσσιος βιολόγος Αλεχάντρο Σομπιντέτ, σημειώνοντας επίσης ότι οι κάψουλες είναι γεμάτες με έμβρυα θαλάσσιων σαλιγκαριών.

«Δεν είναι δίλοβα σαλιγκάρια, είναι σαλιγκάρια γαστρόποδα. Μέσα στα σαλιγκάρια υπάρχουν δίλοβα μαλάκια και μαλάκια γαστερόποδων», πρόσθεσε ο Σομπιντέτ.

Τα αυγά ανήκουν στο θαλάσσιο σαλιγκάρι του είδους Adelomelon brasiliana που μπορεί να βρεθεί στις ακτές του Νότιου Ατλαντικού, της Νότιας Βραζιλίας, της Ουρουγουάης και της Αργεντινής.«Γενικά, συναντώνται στη βαθιά θάλασσα, αλλά ορισμένες κινήσεις στη θάλασσα ή ασυνήθιστες κινήσεις που έχουν σχέση με τις παλίρροιες ή τον άνεμο προκαλούν αυτές τις κάψουλες να ανέβουν στην επιφάνεια και να ξεβραστούν στην ακτή», ανέφερε ο επιστήμονας.Σύμφωνα με τον θαλάσσιο βιολόγο, τα αυγά είναι ένα κοινό θέαμα κατά μήκος των ακτών, ωστόσο, όχι στην πυκνότητα που εμφανίστηκε αυτή τη φορά.

Κάθε κάψουλα αυγού μπορεί να περιέχει έναν αριθμό εμβρύων που αναπτύσσονται εντός της για αρκετούς μήνες έως ότου φθάσουν στο νεανικό στάδιο όπου είναι σε θέση να έρπονται. Τα κοχύλια των θαλάσσιων σαλιγκαριών Adelomelon brasiliana είναι γνωστό ότι φτάνουν έως και 200 χιλιοστά σε μήκος κελύφους.

Πηγή: sputniknews.gr

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X