Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και MACN

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και το Ναυτιλιακό Δίκτυο Κατά Διαφθοράς (Maritime Anti-Corruption Network – MACN), υπέγραψαν πρόσφατα Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο προνοεί τη συνεργασία των δυο Οργανισμών προς την εξάλειψη της διαφθοράς στον ναυτιλιακό τομέα και τη διασφάλιση ενός δίκαιου και λειτουργικού ναυτιλιακού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, το MACN, ιδρύθηκε το 2011 από μια μικρή ομάδα ναυτιλιακών εταιρειών, οι οποίες δεσμεύτηκαν ως προς την καταπολέμηση της διαφθοράς. Το δίκτυο πλέον περιλαμβάνει πάνω από 130 Μέλη παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας ολόκληρη την αλυσίδα της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Σημειώνεται ότι το MACN προωθεί βέλτιστες πρακτικές και τα βέλτιστα πρότυπα υπεύθυνης επαγγελματικής συμπεριφοράς στη ναυτιλιακή βιομηχανία, με στόχο την καταπολέμηση της δωροδοκίας, των πληρωμών διευκόλυνσης και άλλων μορφών διαφθοράς.
 
“Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, ως ο Σύνδεσμος της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, νιώθει ιδιαίτερα περήφανο που συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στους “Εταίρους” του MACN και δεσμεύεται να υποστηρίξει και να προωθήσει το έργο του μεταξύ της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας. Ως “Εταίρος MACN”, στοχεύει να συμμετάσχει ενεργά στις δραστηριότητες του, για να ενισχύσει περαιτέρω την κουλτούρα ακεραιότητας εντός της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας” καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X