Νέα

  • ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

Μια 21χρονη έγινε η νεότερη γυναίκα στην ιστορία που διέσχισε κωπηλατώντας τον Ατλαντικό Ωκεανό

Μια 21χρονη Βρετανίδα έγινε η νεότερη γυναίκα στην Ιστορία που κατάφερε να διασχίσει μόνη της τον Ατλαντινό Ωκεανό κωπηλατώντας. 

Όπως επιβεβαίωσε η διοργανώτρια εταιρεία του εγχειρήματος Atlantic Campaigns, η Τζάσμιν Χάρισον ολοκλήρωσε το εξαιρετικά δύσκολο ταξίδι των 4.800 χιλιομέτρων, κάνοντας κουπί από την Ισπανία μέχρι την Αντίγκουα. Για το νέο παγκόσμιο ρεκόρ της (ηλικιακά) χρειάστηκε 70 ημέρες, 3 ώρες και 48 λεπτά στη θάλασσα. 

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού παραλίγο να συγκρουστω με ένα πλοίο – γεωτρύπανο, το σκάφος μου ανατράπηκε δύο φορές και κατανάλωσα αμέτρητες ποσότητες φιστικιών και Nutella», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter. 

Η Χάρισον, από το βόρειο Γιορκσάιρ της Αγγλίας, δήλωσε πως είχε εμπνευστεί για να κάνει το ταξίδι, όταν παρακολούθησε τον τερματισμό του αγώνα του 2018, ενώ η ίδια δίδασκε κολύμβηση στην Καραϊβική. «Σκέφτηκα, γιατί να μην το κάνω;»

Η Χάρισον ελπίζει με την σειρά της να εμπνεύσει άλλους νέους, περνώντας το μήνυμα πως «είναι οκ, να κάνουμε πράγματα μόνοι μας». 

Πηγή: lifo.gr

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X