Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ
  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μια φάλαινα φυσητήρας στο Λατσί, αναστάτωσε ευχάριστα – Βίντεο πάνω και κάτω από το νερό

Mια φάλαινα φυσητήρας στα θαλάσσια νερά της Κύπρου, αναστάτωσε ευχάριστα παραθεριστές στο Λατσί. Oι επί τους σκάφους Κύπριοι και γνώστες του θαλάσσιου περιβάλλοντος, όταν αντιλήφθηκαν τη φάλαινα πρώτο τους μέλημα να διαπιστώσουν ότι είναι καλά.

Το ευχάριστο συναπάντημα κοινοποίησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο κυβερνήτης των σκαφών «Seaze the Day» Παναγιώτης Νικολαΐδης, ο οποίος ταξιδεύει με σκάφη αναψυχής κατά μήκος της ακτής και κατάφερε να απαθανατίσει με βιντεοκάμερα την φάλαινα φυσητήρα. Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο, είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα τέτοιο θαλάσσιο πλάσμα αναφέροντας ότι η συνάντηση ήταν απρόσμενη.

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι την είδε από μακριά να βγαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας για να πάρει τις αναπνοές της και επειδή είδε το μπροστινό μέρος του κεφαλιού της να πετάει νερό στην επιφάνεια την πλησίασαν για να την δουν. Κατάλαβαν ότι πρόκειται για μία φάλαινα φυσητήρα και πρώτο τους μέλημα ήταν να δουν εάν ήταν εντάξει αν είναι ασφαλής και αν δεν έχει μπλεχθεί σε κάποια δίκτυα.

Όταν αντιλήφθηκαν ότι όλα ήταν εντάξει εξασφάλισαν κάποια βίντεο. Ο κ. Νικολαΐδης πρόσθεσε ότι η φάλαινα ήταν γύρω στα 12-13 μέτρα αλλά δεν αναγνώρισαν αν πρόκειται για αρσενικό ή θηλυκό. «Συνήθως τα αρσενικά ενήλικα του είδους φεύγουν μόνα του και εφόσον ήταν μοναχικό πιθανόν να ήταν αρσενικό», ανέφερε.

Tο συγκεκριμένο είδος φάλαινας είναι προς εξαφάνιση ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, συμπληρώνοντας ότι, υπάρχουν 250 φάλαινες φυσητήρες στο Αιγαίο. Την τελευταία φορά που βρέθηκε στην Κύπρο και καταγράφηκαν από το τμήμα αλιείας ήταν το 2016-17 ανοιχτά της Κύπρου, 80 χιλιόμετρα από το Ζύγι.

Πηγή : sigmalive

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X