Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Μια σπάνια φάλαινα θεάθηκε να απολαμβάνει τη θάλασσα της Λάρνακας

Ένα απίστευτο θέαμα είχαν την ευκαιρία να αντικρίσουν πολίτες οι οποίοι ψάρευαν στα ανοιχτά της Λάρνακας και είχαν τη χαρά να συναντήσουν ένα σπάνιο είδος φάλαινας.

Μέσα από βίντεο που δημοσίευσαν στα κοινωνικά δίκτυα, οι πολίτες αναφέρουν το πρωί του Σαββάτου 12Ιουνίου, είχαν την τύχη να συναντήσουν την φάλαινα Ζίφιος.

https://www.facebook.com/1053571163/videos/10222331571132167/

Στην όψη η συγκεκριμένη φάλαινα μοιάζει με ένα μεγάλο και παράξενο δελφίνι.

Είναι μια από τις φάλαινες που ξωκοίλουν πιο συχνά στις ακτές, παρά το γεγονός ότι προτιμά να βαθιά πελαγικά νερά, συνήθως βαθύτερα από 1.000 μέτρα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι επιστήμονες δυσκολεύονται να διεισδύσουν στα άδυτα της ζωής του Ζιφιού.

Η φάλαινα Ζίφιος φτάνει σε μήκος περίπου τα 5-7 μέτρα και μπορεί να ζυγίζει 2.500 κιλά ενώ συνήθως τρέφονται με διάφορα είδη καλαμαριών.

Είναι σκουρόχρωμο κήτος & συχνά με άσπρες γρατσουνιές. Έχει ανοιχτόχρωμο κεφάλι, ραχιαίο πτερύγιο αρκετά μικρό και αρκετά πίσω από το μέσο του σώματος. Το ενήλικο αρσενικό φέρει ένα ζευγάρι κοντόχοντρα, κωνικά και προεξέχοντα δόντια στην κάτω σιαγόνα, η οποία επίσης προεξέχει της άνω. Ουρά χωρίς καθόλου σχισμή ή με ελαφριά και ακανόνιστη στένωση.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X