Νέα

  • ΕΝΑΛΙΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ

Μια απίστευτη ιστορία – Μπουκάλι στη θάλασσα επέστρεψε στον αποστολέα μετά από 24 χρόνια

Ένα μπουκάλι με γράμμα, ανακάλυψαν δύο νεαροί άντρες σε μια απομακρυσμένη ακτή της Σκωτίας φέτος το καλοκαίρι. Μια δημοσίευση ήταν η αφορμή να επιστραφεί στον αποστολέα του, έπειτα από 24 χρόνια στη θάλασσα.

Η ιστορία ταξιδεύει πίσω στα 1997, οπότε ένα 6χρονο αγόρι είχε κατέβει στην παραλία μαζί με τη μητέρα του για να ρίξει στη θάλασσα ένα μπουκάλι με γράμμα που είχε γράψει. Το μπουκάλι βρέθηκε από δυο νεαρούς άντρες, τον Φρέντι και τον Ίζι Γουίντερ, σε μια απομακρυσμένη ακτή της Σκωτίας, τον περασμένο Αύγουστο, ενώ είχαν βγει για ψάρεμα.

«Ρίξαμε άγκυρα και πήγαμε για εξερεύνηση στις σπηλιές. Ο Φρέντι βρήκε το μπουκάλι και μπορούσαμε να δούμε ένα μήνυμα μέσα του» είπε ο Ίζι, μιλώντας στην εφημερίδα Manchester Evening News.

Μετά από 24 χρόνια, το μήνυμα γύρισε ξανά στον 30χρονο σήμερα αποστολέα του. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, ο Άλεξ Μέλινγκ, με καταγωγή από την πόλη Χίντλεϊ της Μεγάλης Βρετανίας, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook τι ακριβώς είχε συμβεί.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Falexmelling%2Fposts%2F10220330310236173&show_text=true&width=500

«Αυτό είναι πραγματικά τρελό. Κάποιος βρήκε ένα μπουκάλι με ένα μήνυμα που εγώ (ή η μαμά μου αν κρίνω από τον γραφικό χαρακτήρα) είχα γράψει πριν 22 χρόνια να έχει ξεβραστεί στη Σκωτία. Και στη συνέχεια με βρήκαν μέσω της ομάδας με τους κατοίκους του Χίντλεϊ στο Facebook» γράφει ο Άλεξ στην ανάρτησή του.

«Μάλιστα, αφιέρωσαν τον χρόνο για να μου γράψουν ένα γράμμα και να ου στείλουν φωτογραφίες από το σημείωμα. Απ’ ό,τι φαίνεται είχα προσπαθήσει να καλέσω κάποιον στη θάλασσα να έρθει σε ένα από τα πάρτι γενεθλίων μου! Το συμβάν με τρέλανε» εξήγησε ο νεαρός άντρας για το γράμμα μέσα στο μπουκάλι.

Ήταν ο πατέρας των δυο νεαρών αγοριών που ενθουσιάστηκε με την ανακάλυψη και αποφάσισε να βοηθήσει τους γιους του να βρουν τον αποστολέα.

Έτσι, βρήκε μια ομάδα στο Facebook με κατοίκους της πόλης Χίντλεϊ και δημοσίευσε μια φωτογραφία του μπουκαλιού, γράφοντας ότι ψάχνει για τον αποστολέα. Τελικά, οι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς και ο 30χρονος σήμερα Άλεξ βρήκε την ανάρτηση στο γκρουπ.

Δυστυχώς, η μητέρα του πέθανε σε ηλικία 49 ετών από καρκίνο. «Τώρα θα κρατήσω το μπουκάλι για πάντα μαζί με τις αναμνήσεις. Δεν μπορώ να το πιστέψω» είπε.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X