Νέα

  • ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Με 50 ευρώ από το 2021 ταξιδεύουμε ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά

Με ευχάριστα νέα εξέρχεται του υφυπουργείου Ναυτιλίας και εισέρχεται στο κατώφλι του υπουργείου Ενέργειας για να παραλάβει το νέο της χαρτοφυλάκιο η Νατάσα Πηλείδου. Με χαμόγελο ικανοποίησης ανακοίνωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Προεδρικό, ότι το 2021 θα λάβει σάρκα και οστά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας.

Η Νατάσα Πηλείδου χαρακτήρισε ως “πολύ ευχάριστη εξέλιξη, το “πράσινο φως” που έλαβε από την Κομισιόν η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας.

Υπολείπονται κάποια διαδικαστικά, προκειμένου να προκηρυχθούν οι προσφορές εκδήλωσης ενδιαφέροντος. 

Το επόμενο καλοκαίρι

Τα δρομολόγια είναι εφικτό να ξεκινήσουν σίγουρα πριν την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο, σύμφωνα με την κ. Πηλείδου. Εναπόκειται δε, στον προσφοροδότη να επιλέξει, αν η διαδρομή θα είναι Λεμεσός-Πειραιάς ή Λάρνακα-Πειραιάς ή ακόμη να υπάρχει και κάποιος σταθμός ενδιάμεσα. Η Κρήτη και η Ρόδος για παράδειγμα, είναι δύο πιθανοί σταθμοί. 

Διαδρομές και Διάρκεια ταξιδιού

Η διάρκεια του ταξιδιού προς Πειραιά υπολογίζεται από 16 μέχρι 36 ώρες. Η υπουργός χαρακτήρισε αρκετά απομακρυσμένο το ενδεχόμενο να βρεθούν πολύ γρήγορα πλοία τη δεδομένη στιγμή, λόγω του κόστους, αλλά και της χωρητικότητας τέτοιων πλοίων. 

Στην περίπτωση που η διάρκεια του ταξιδιού είναι πέραν των 16 ωρών Θα πρέπει, δε, να υπάρχει ελάχιστη δυνατότητα μεταφοράς 200 επιβατών και διαθεσιμότητα καμπινών για τουλάχιστον 140 άτομα.

 Οι αρχικοί σχεδιασμοί περιλαμβάνουν ένα ταξίδι μια φορά τη βδομάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και κάθε δύο βδομάδες τη χειμερινή περίοδο. Είναι προγραμματισμός που μπορεί να διαφοροποιηθεί αναλόγως της ζήτησης. 

Κόστος εισιτηρίου

Σε ό,τι αφορά τα κόμιστρα, αυτά ορίζονται ως εξής: 

  • 50 ευρώ για αεροπορική θέση μονής διαδρομής και 80 μετ’ επιστροφής, καθώς 80 ευρώ για μονή καμπίνα μίας διαδρομής και 120 μετ’ επιστροφής.
  • Τα παιδιά μέχρι 24 μηνών θα ταξιδεύουν δωρεάν, ενώ από 2 έως 12 ετών θα υπόκεινται σε διαφοροποιημένα ή μειωμένα κόμιστρα.
  • Τα οχήματα θα κοστίζουν 75 ευρώ για τη μονή διαδρομή και 150 μετ’ επιστροφής, ενώ οι μοτοσικλέτες των επιβατών θα κοστίζουν 50 ευρώ για μονή διαδρομή και 100 μετ’ επιστροφής. 

Οι τιμές αυτές ισχύουν χωρίς τα λιμενικά τέλη. Το Υφυπουργείο έχει θέσει μέγιστο ύψος κομίστρων. Η Νατάσα Πηλείδου διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από Κυπριακές και Ελληνικές εταιρείες.  

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X