Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Με φυσική παρουσία το Maritime Cyprus τον Οκτώβριο στην Κύπρο – πανδημίας επιτρέπουσας

Οι διοργανωτές του συνεδρίου βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι το Συνέδριο Maritime Cyprus 2021 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί μεταξύ 10 και 13 Οκτωβρίου 2021 με φυσική παρουσία.

Το Maritime Cyprus Conference είναι μια καθιερωμένη διετής εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Υφυπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και την Κυπριακή Ένωση Ναυτιλιακών Εφοπλιστών και έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα ναυτιλιακά συνέδρια στον κόσμο από τότε που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1989.

Το Συνέδριο συγκεντρώνει περισσότερους από 1000 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των πλοιοκτητών, των στελεχών της ναυτιλίας, των ρυθμιστικών αρχών και των κρατικών αξιωματούχων από όλο τον κόσμο ενώ παρέχει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με την ισχυρή ναυτική παράδοση της Κύπρου και το έντονο θαλάσσιο σύμπλεγμα στην κοσμοπολίτικη Λεμεσό. Σκοπός είναι η Κύπρος να διατηρήσει και να ενισχύσει τον ρόλο της ως ένα προηγμένο, ενεργό, ανταγωνιστικό ναυτικό έθνος με θετική συμβολή τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς.

Το κύριο θέμα του φετινού Συνεδρίου είναι «Embracing Change: a choice or necessity”?

Διακεκριμένοι προσκεκλημένοι, όπως ο Γενικός Γραμματέας του IMO, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μεταφορών, οι Πρόεδροι του ICS, η ECSA και η BIMCO, καθώς και διάσημοι εφοπλιστές και εμπειρογνώμονες παγκόσμιας κλάσης θα κληθούν να λάβουν μέρος στις συζητήσεις.

Οι συζητήσεις της ομάδας που περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή προσκεκλημένων ειδικών ναυτιλίας υψηλού προφίλ, θα συζητήσουν τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ναυτιλία:

  • Is the regulatory framework fit to embrace change?
  • The Role of Shipowners: Towards a sustainable, safe and resilient industry
  • Towards zero emissions in shipping: What is the tipping point?
  • How ‘Green’ is the Financial Framework?
  • Digital Transformation in shipping: Is the pace fast enough?
  • Is Seafarers’ welfare in jeopardy?

Τα Επίσημα Εγκαίνια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021. Κατά την Εναρκτήρια Υποδοχή, ο νικητής του «Κυπριακού Θαλάσσιου Βραβείου 2021» θα ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Το κύριο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί, μεταξύ 11 και 13 Οκτωβρίου 2021. Η επίσημη έναρξη του τμήματος εργασίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021, από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X