Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Με τελετουργικό σε Λεμεσό και Πειραιά, το παρθενικό ταξίδι του Daleela

Όλα είναι έτοιμα για το πρώτο ταξίδι του M/V Daleela, με το οποίο επαναρχίζει, μετά από 21 χρόνια, η επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας. Το πλήρες ανακαινισμένο πλοίο, ταξίδεψε στο Σουέζ, σε Σαλαμίνα και Πειραιά για τον εξοπλισμό των καμπίνων, της καφετέρειας και άλλων κοινόχρηστων χώρων.

Αισιοδοξία επικρατεί σε όλους τους συντελεστές, καθώς την Κυριακή 19 Ιουνίου, μπαίνει το πρώτο λιθαράκι με το παρθενικό ταξίδι του Daleela, το οποίο το επιβατικό κοινό φαίνεται να επιλέγει, καθώς μέχρι στιγμής οι κρατήσεις ξεπερνούν τις 6.500 χιλιάδες, ενώ έχουν γίνει κρατήσεις για πέραν των 1.500 μηχανοκίνητων οχημάτων και κυρίως μοτοσικλετών.

Κυβέρνηση και ανάδοχος έχουν επενδύσει στο εν λόγω εγχείρημα, προκειμένου να είναι στις επιλογές των Κυπρίων ταξιδιωτών και να είναι βιώσιμο.

Το πλοίο περιλαμβάνει καφετέρια και ιατρείο, μπαρ και παιδότοπο, καζίνο και υπηρεσίες για μεταφορά κατοικίδιων, καθώς η τιμή για ένα πλήρες γεύμα δεν θα ξεπερνά τα €12.

Το πλοίο αποπλέει από το λιμάνι Λεμεσού το μεσημέρι της Κυριακής με 173 άτομα, μεταξύ αυτών ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Κυριάκος Κούσιος, οι Υφυπουργοί Ναυτιλίας και Τουρισμού, Βασίλης Δημητριάδης και Σάββας Περδίος, η Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Σοφία Ζαχαράκη, Βουλευτές, δημοσιογράφοι και μέλη της ομάδας που εργάστηκαν για το όλο εγχείρημα. Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης βρέθηκε στον πειραιά προ ημερών για τις τελευταίες λεπτομέρειες της σύνδεσης.

Την αναχώρησης του πλοίου, θα προηγηθεί τελετή, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ τελετή υποδοχής του πλοίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στις 19:00, με την άφιξη του στο τερματικό Β’ «Θεμιστοκλής», στο  λιμάνι του Πειραιά.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X