Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Με παραδοσιακά εδέσματα και μουσική, η υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στη Λάρνακα

Με βιολί και λαούτο από συγκρότημα που φορούσε κυπριακές παραδοσιακές στολές, οι Αρχές του λιμανιού Λάρνακας υποδέχτηκαν σήμερα τους 900 επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου που κατέπλευσε για τη φετινή τουριστική σεζόν. Οι επιβάτες του “Crown Irish” έτυχαν θερμής υποδοχής στην προβλήτα με παραδοσιακό γλέντι με κουμανταρία και ζιβανία, δείγμα της κυπριακής φιλοξενίας και παράδοσης.

Mέχρι το Νοέμβριο, περίπου 20 χιλιάδες επιβάτες αναμένεται να φτάσουν στη Λάρνακα με κρουαζιερόπλοια από το Ισραήλ.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας αναφέρεται ότι «ζωή αποκτά ξανά το λιμάνι Λάρνακας μετά από μια διετία κατά την οποία οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων είχαν πλήρως ανασταλεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν και την ανάληψη της διαχείρισης από την Kition Ocean Holdings Ltd που θα αναλάβει την ανάπτυξη του έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού – μαρίνας Λάρνακας, ξεκινούν να καταφθάνουν και τα πρώτα επιβατικά πλοία».

Η πρώτη άφιξη για τη φετινή περίοδο «πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Μαΐου, από τη Χάιφα με το πλοίο «Crown Iris» το οποίο μετέφερε χίλιους επιβάτες. Το κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει συνολικά 15 προγραμματισμένες αφίξεις στο λιμάνι Λάρνακας κατά την περίοδο Μαΐου -Νοεμβρίου, ενώ τις πλείστες φορές θα διανυκτερεύει μέσα στο λιμάνι».

Τους επιβάτες και το πλήρωμα υποδέχτηκαν στην προβλήτα του λιμανιού Λάρνακας ο Δήμος Λάρνακας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και η Kition Ocean Holdings. Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης και ο ιδρυτής της Kition Ocean Holdings Πάνος Αλεξάνδρου τίμησαν τον Moshe Mano, ιδιοκτήτη της εταιρείας «Mano Cruises» για τη σταθερή του προτίμηση στην πόλη του Ζήνωνα».

Στην ανακοίνωση της ΕΤΑΠ αναφέρεται ακόμα ότι «αφίξεις προγραμματίζουν εντός του έτους και τo κρουαζιερόπλοια «Clio» και «La Belle De L’ Adriatique», αυξάνοντας  περαιτέρω την επιβατική κίνηση στο λιμάνι της Λάρνακας. Ταυτόχρονα, καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες ώστε η Λάρνακα να καταφέρει, με τις νέες αναβαθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του λιμανιού και τη γύρω περιοχή, να μεγιστοποιήσει το μερίδιο που λαμβάνει από τον τουρισμό κρουαζιέρας».

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X