Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Με μεγάλη καθυστέρηση φορτίο της Apple λόγω lockdown στην πόλη Σενζέν

Η καθυστέρηση στην παράδοση φορτίων στην αγορά, δεν έχει ως μοναδική αιτία την πολεμική σύρραξη στο ουκρανικό έδαφος.

Η επιβολή Lockdown, στην κινεζική πόλη Σενζάν λόγω αύξησης κρουσμάτων της νόσου COVID-19, δημιουργεί μεγάλες καθυστερήσεις για τον αμερικανικό γίγαντα της Apple.  

Όσοι επιθυμούν να παραγγείλουν  τον επιτραπέζιο υπολογιστή Mac Studio της Apple που παρουσιάστηκε πρόσφατα, θα πρέπει να κοιτάξουν προσεκτικά την ημερομηνία αποστολής, ενώ όσοι ήδη προχώρησαν σε παραγγελία, ας κοιτάξουν ξανά την τελική ημέρα παράδοσης, η οποία μάλλον έχει αλλάξει.

Μετά την ανακοίνωση στις 13/3/22 του νέου  Lockdown σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους τεχνολογικούς κόμβους στον κόσμο, προμηθευτές και εγκαταστάσεις παραγωγής της θα πρέπει να βάλουν λουκέτο για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Ο προμηθευτής της Apple, Foxconn, έχει ήδη ανακοινώσει το προσωρινό κλείσιμο πολλών εργοστασίων παραγωγής στην περιοχή, ένα από τα οποία παράγει και τα δημοφιλή  iPhone.

Η Apple παρουσίασε το νέο Mac Studio κατά τη διάρκεια μιας ειδικής εκδήλωσης την Τρίτη, 8 Μαρτίου. Η συσκευή διατίθεται σε δύο εκδοχές — το M1 Max και το πιο ισχυρό M1 Ultra.

Το βασικό Mac Studio M1 Max δείχνει επί του παρόντος χρόνο αποστολής μεταξύ τριών και τεσσάρων εβδομάδων, ενώ το μοντέλο M1 Ultra εμφανίζει χρόνο αναμονής μεταξύ έξι και επτά εβδομάδων, με το Apple Insider να σημειώνει ότι ο αρχικός χρόνος αποστολής για το πιο ισχυρό μηχάνημα ήταν μόλις μερικές εβδομάδες.

Όταν οι χρήστες αρχίζουν να προσαρμόζουν το μηχάνημα M1 Ultra για βελτιωμένες προδιαγραφές, η ημερομηνία αποστολής αυξάνεται σε έως και 12 εβδομάδες, ωθώντας την παράδοση τον Ιούνιο.

Ενώ τα συνολικά κρούσματα COVID-19 στο Σενζέν και στην Κίνα γενικά εξακολουθούν να είναι χαμηλά σε σύγκριση με πολλά μέρη, η στρατηγική του έθνους για μηδενικά κρούσματα COVID-19,  σημαίνει ότι τυχόν κρούσματα αντιμετωπίζονται με τοπικές μαζικές δοκιμές και αυστηρούς περιορισμούς στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση, μέχρι να εξαλειφθούν οι νέες λοιμώξεις.

Φυσικά, πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τους χρόνους αποστολής, συμπεριλαμβανομένου του χρονοδιαγράμματος κατασκευής της ίδιας της Apple που θέτει εκ των προτέρων ,με βάση τις εκτιμήσεις πωλήσεων των νέων συσκευών της. Τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκαλούνται από τη συνεχιζόμενη πανδημία επηρεάζουν ήδη τον τεχνολογικό τομέα, αλλά η διακοπή λειτουργίας σε έναν σημαντικό κόμβο όπως η πόλη Σενζάν, θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη περισσότερα προβλήματα τις επόμενες εβδομάδες.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X