Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Με επιτυχία στέφθηκε η 34η Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σύσσωμη η Ναυτιλιακή Βιομηχανία και οικονομικοί παράγοντες της Κύπρου, έδωσαν το παρόν τους στην 34η Ετήσια Γενική του Συνέλευση του Κυπριακού Ναυτιλιακού επιμελητηρίου, την Τρίτη, 9 Μαΐου στη Λεμεσό.

Στη συνέλευση η οποία στέφθηκε με επιτυχία, αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές, οι στόχοι, οι προκλήσεις και οι δράσεις, στον εξελισσόμενο τομέα της ναυτιλίας και στο ρόλο τον οποίο η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, εξήρε τη συμβολή του Ναυτιλιακού επιμελητηρίου στη συνεχή ανάπτυξη της Κυπριακής Ναυτιλίας και τόνισε τη δέσμευση της νέας Κυβέρνησης για ενδυνάμωση της στενής συνεργασίας με το Επιμελητήριο και της πολιτικής στήριξης προς τη Ναυτιλιακή Βιομηχανία, μέσω της γρήγορης εισαγωγής συγκεκριμένων μηχανισμών που είναι αναγκαίοι για την περαιτέρω ενίσχυση της.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, τόνισε ότι το γεγονός ότι ο τομέας της Ναυτιλίας παρέμεινε ένας δυνατός και σταθερός πυλώνας της Οικονομίας της Κύπρου παρά τις προκλήσεις στη διεθνή οικονομία είναι αξιέπαινο, επαναβεβαιώνοντας, εκ μέρους όλων των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη δέσμευση να συνεχίσει τη στενή συνεργασία με το Επιμελητήριο, για την πρόοδο του Ναυτιλιακού Τομέα στην Κύπρο.

Στην προσφώνησή του, ο ΓΓτου Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Guy Platten, συνεχάρη τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θέμη Παπαδόπουλο για την πρόσφατη επανεκλογή του ως Αντιπρόεδρος στο Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και ευχαρίστησε το Επιμελητήριο για την πολύχρονη και ουσιαστική συμβολή του στο έργο του Οργανισμού, ως προς τη διαμόρφωση ενός ακόμη καλύτερου μέλλοντος για την Παγκόσμια Ναυτιλία. Σε σχέση με τους στόχους ανθρακοποίησης της Ναυτιλίας, ανέφερε ότι η συνεργασία με όλους τους φορείς της αλυσίδας εφοδιασμού είναι απαραίτητη για την χάραξη της πορείας μετάβασης προς την απανθρακοποίηση της Παγκόσμιας Ναυτιλίας.

Στο δικό του χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θέμης Παπαδόπουλος, έκανε αναφορά στα πεπραγμένα του 2022, την ενεργό δράση και ενέργειες του Επιμελητηρίου προς όφελος της Κυπριακής Ναυτιλίας και στις προοπτικές που έχει ο τομέας για περαιτέρω ανάπτυξη εφόσον αντιμετωπιστούν οι διάφορες προκλήσεις. Ανάφερε επίσης ότι η Ναυτιλία αποτελεί έναν από τους πιο σοβαρούς οικονομικούς πυλώνες της χωράς και αναβαθμίζει το γόητρο της Κύπρου σαν υπερδύναμη στον τομέα της Ναυτιλίας.

Ως εκ τούτου ο κύριος Παπαδόπουλος, τόνισε την ανάγκη μεταξύ άλλων, για την άμεση ολοκλήρωση του “Μονοθυριδικού Ναυτιλιακού Κέντρου Εξυπηρέτησης” στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας και τη γρήγορη προετοιμασία και έγκριση των κανονισμών για την εφαρμογή της “Ναυτιλιακής Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης”. Σε σχέση με το διαχρονικό πρόβλημα του Τουρκικού Εμπάργκο σε Κυπριακά πλοία, ζήτησε την έμπρακτη υποστήριξη της Κυβέρνησης και Διπλωματών ώστε να ασκήσουν την απαραίτητη επιρροή προς την επίλυσή του. Τόνισε δε, τη δέσμευση του Επιμελητήριου να συνεχίσει τις προσπάθειες για γρήγορη και βιώσιμη πράσινη μετάβαση του ναυτιλιακού κλάδου μέσω της ενεργούς εμπλοκής του σε αντίστοιχους περιφερειακούς και διεθνείς ναυτιλιακούς οργανισμούς, στους οποίους εκπροσωπεί την Ναυτιλιακή Βιομηχανία εδώ και χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, διεξήχθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου δωδεκαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, για την περίοδο 2023-2025. Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επανεξελέγη ο Θέμης Παπαδόπουλος για δεύτερη διετή θητεία, με άλλα 11 διευθυντικά στελέχη εταιρειών Μελών του Επιμελητηρίου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X