Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Μετρήθηκαν οι επιβάτες και απουσιάζουν 14 – Εγκλωβισμένα παραμένουν 2 προσωπα

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των αγνοουμένων από το πλοίο, στο οποίο ξέσπασε φωτιά, ανοικτά της Κέρκυρας. Πληροφορίες, που μετέδωσε η ΕΡΤ, κάνουν λόγο για 14 αγνοουμένους,  ενώ ακόμη δύο βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου. Μεταξύ των αγνοουμένων φέρεται να βρίσκονται τρεις Έλληνες πολίτες.

Ο πλοίαρχος του πλοίου με το που ξεκίνησε η φωτιά ζήτησε την άμεση εγκατάλειψή του, ενώ σε σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ιταλικής Ακτοφυλακής επιβιβάστηκαν με ασφάλεια -και σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση- 278 άτομα ενώ ένα άτομο με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας για εξετάσεις, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων που φαίνεται να εξακολουθούν να βρίσκονται στο φλεγόμενο πλοίο και συγκεκριμένα στο γκαράζ. Την ίδια ώρα με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο, αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς, ενώ επιχειρούν και τρία ελικόπτερα.

Τέσσερις επιβάτες του πλοίου στο νοσοκομείο – Μεταφέρεται και ένα μωρό

Η επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων και η μεταφορά τους στο λιμάνι του νησιού είναι σε πλήρη εξέλιξη, με ορισμένους να μεταφέρονται άμεσα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί τέσσερις επιβάτες στο νοσοκομείο Κέρκυρας, με καρδιολογικά, ορθοπεδικά και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου δήλωσε στην ΕΡΤ ότι ενδέχεται να μεταφερθεί και ένα μωράκι

Η φωτιά πιθανότατα ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα ενώ σύμφωνα με τη λίστα επιβατών στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα. Από τους επιβαίνοντες 21 είναι Έλληνες, 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X