Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Μετά το Μαυροβούνιο έριξε άγκυρα στην Τουρκία η θαλαμηγός του Αμπράμοβιτς

Καταφύγιο στην Τουρκία φαίνεται να βρίσκουν Ρώσοι ολιγάρχες, οι οποίοι μπορούν να εκφύγουν των κυρώσεων, καθώς η χώρα δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις. Πληροφορίες φέρουν την πολυτελέστατη θαλαμηγό, ιδιοκτησίας του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ρόμαν Αμπράμοβιτς, έριξε άγκυρα στην Νοτιοδυτική Τουρκία.

Το Solaris, μήκους 140 μέτρων, υπό σημαία Βερμούδων, θεάθηκε στην τουριστική Αλικαρνασσό, ενώ μια βδομάδα νωρίτερα πληροφορίες έκαναν λόγο για απόπλου από το Μαυροβούνιο, χώρα μη μέλος της ΕΕ.

Αρκετές χώρες προχώρησαν σε κατασχέσεις θαλαμηγών που ανήκουν σε ορισμένους από τους πλουσιότερους Ρώσους, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα τους πάρουν “τα αγαθά πολυτελείας που απέκτησαν εγκληματώντας”.

Πολλοί ολιγάρχες, συμπεριλαμβανομένου του κ. Αμπράμοβιτς, και άνθρωποι του προέδρου της Ρωσίας, του Βλαντίμιρ Πούτιν, βρίσκονται στους καταλόγους των προσώπων που υφίστανται αντίποινα.

Όμως η Τουρκία, κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, που διατηρεί σχέσεις με τη Μόσχα και με το Κίεβο, απέχει από τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Ο ολιγάρχης Αμπράμοβιτς ήταν από τα πρώτα ονόματα στον κατάλογο των κυρώσεων που είχε αποφασίσει η ΕΕ.

Την ίδια ώρα διαθέτει μία ακόμη μεγαλύτερη θαλαμηγό, την Eclipse, μήκους 162 μέτρων, η οποία εγκλωβίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από πάγωμα πόρων και ταξιδιωτική απαγόρευση. 

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X