Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μεξικό: Επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν νέο είδος φάλαινας

Τρεις φάλαινες με ρύγχος εντοπίστηκαν τον προηγούμενο μήνα από ομάδα επιστημόνων που εργάζονταν κοντά στα νησιά Σαν Μπενίτο, περίπου 300 μίλια από τα σύνορα με τις ΗΠΑ. Η ομάδα είχε ξεκινήσει έρευνα με σκοπό να ανακαλύψει τι είδους φάλαινες έκαναν ένα άγνωστο ακουστικό σήμα, που είχε καταγραφεί στη θάλασσα.

Οι ειδικοί κατάφεραν να φωτογραφίσουν και να βιντεοσκοπήσουν τις τρεις φάλαινες, ενώ ηχογράφησαν και τα ακουστικά σήματά τους, χρησιμοποιώντας υποβρύχιο μικρόφωνο. Οι τρεις ερευνητές είναι «πολύ σίγουροι» ότι πρόκειται για νέο είδος φάλαινας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν. Η ανάλυση γενετικού δείγματος θα δείξει αν έχουν δίκιο.

«Είδαμε κάτι καινούριο. Κάτι απρόσμενο σε αυτή την περιοχή, κάτι που δεν ταιριάζει- οπτικά ή ακουστικά- με οτιδήποτε που είναι γνωστό ότι υπάρχει», δήλωσε ο ένας από τους ερευνητές, ο Τζέι Μπάρλοου.   «Μου προκαλεί ανατριχίλα η σκέψη ότι μπορεί να καταφέραμε κάτι που οι περισσότεροι θα έλεγαν ότι είναι πραγματικά απίθανο, να ανακαλύψουμε ένα μεγάλο θηλαστικό που υπάρχει στον πλανήτη, το οποίο είναι απολύτως άγνωστο στην επιστήμη», συμπλήρωσε.   Κάθε είδος φάλαινας στέλνει ένα μοναδικό ακουστικό σήμα μέσα στο νερό και αυτός ο ήχος δεν είχε καταγραφεί ποτέ. Επιπλέον, η αρχική ανάλυση των χαρακτηριστικών αυτών των φαλαινών δείχνει ότι πρόκειται για νέο είδος, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X