Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Μεγάλη ζημιά στη θάλασσα…1.800 κοντέινερ έπεσαν από πλοίο λόγω κακοκαιρίας

Το εμπορικό πλοίο ONE Apus έριξε άγκυρα την Τρίτη στο ιαπωνικό λιμάνι του Κόμπε, λίγες ημέρες αφότου 1.816 εμπορευματοκιβώτια έπεσαν στη θάλασσα λόγω του κακού καιρού όταν κύματα ύψους έως και 16 μέτρων χτύπησαν το πλοίο, σύμφωνα με επίσημη δήλωση της εταιρείας Ocean Network Express. 

Το συμβάν, το οποίο έλαβε χώρα περίπου 1.600 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του αρχιπελάγους της Χαβάης, είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει το συγκεκριμένο θαλάσσιο πέρασαμα και το πλοίο άλλαξε πορεία προς ένα ιαπωνικό λιμάνι, όπου χρειάστηκαν 8 ημέρες για να φτάσει.

Αρχικά, το τεράστιο πλοίο κατευθυνόταν από το Γιαντιάν της Κίνας στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια. Μεταξύ των εμπορευματοκιβωτίων που έπεσαν ήταν 64 με επικίνδυνο φορτίο. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 54 κιβώτια με πυροτεχνήματα, ενώ άλλα οκτώ με μπαταρίες και δύο με υγρή αιθανόλη.

Για να συνειδητοποιήσει κανείς το μέγεθος των απωλειών, πρέπει να σημειωθεί ότι το ONE Apus μπορεί να μεταφέρει περίπου 14.000 εμπορευματοκιβώτια, έτσι τα σχεδόν 2.000 χαμένα αντιπροσωπεύουν το 13% της συνολικής χωρητικότητάς του. Επίσης, έχουν ανατραπεί πολλά κοντέινερ επί του σκάφους, οπότε η πραγματική κλίμακα της ζημιάς είναι δύσκολο προς το παρόν να εκτιμηθεί.

Παρόλο που το πλήρωμα και το πλοίο δεν βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο, το πρόβλημα είναι ότι τα 1.816 εμπορευματοκιβώτια που έπεσαν στη θάλασσα αποτελούν νέο ρεκόρ τέτοιου είδους ζημιάς.

Πηγή: defence-point.gr

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X