Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Πόλος έλξης τα άδεια κρουαζιερόπλοια που έριξαν άγκυρες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι κρουαζιέρες, αποτελούν αναμφίβολα μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία. Ωστόσο, αυτή την περίοδο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πολλά πλοία έριξαν άγκυρες με αποτέλεσμα ο τουρισμός να δεχθεί μεγάλο πλήγμα.

Μεγάλα κρουαζιερόπλοια όπως το Queen Mary 2 της Cunard, το Anthem of the Sea της Royal Caribbean κ.α προσφέρουν ένα διαφορετικό θέαμα πλέον, καθώς έχουν αγκυροβολήσει στα ανοιχτά του Dorset.

Όταν, λοιπόν, ο καπετάνιος Paul Derham, skipper για τη Mudeford Ferry είδε αυτό το θέαμα, σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα η εταιρία του να διοργανώσει ξεναγήσεις των πλοίων.

Ξεκίνησε λοιπόν, με μια ξενάγηση 2,5 ωρών των επιβατών, κατά την οποία μπορούσε να προσεγγίσει τα κρουαζιερόπλοια μέχρι και 50 μέτρα μακριά.Οι ξεναγήσεις ξεκινούν από το Mudeford Quay και περιορίζονται στα 20 άτομα, στην τιμή των 20 λιρών ανά ενήλικα και 10 ανά παιδί.

Κατά την ξενάγηση, ο Derham μοιράζεται τη δική του εμπειρία στη θάλασσα, όπως επίσης και μια «πραγματική» διάσωση στο νερό.

Η ιδέα του δεν άργησε να γίνει hit και ο ίδιος λαμβάνει περίπου 80 με 100 τηλεφωνήματα την ημέρα.

Στις ξεναγήσεις μπορεί να υπάρχουν και απρόοπτα, βέβαια, που σχετίζονται κυρίως με τον καιρό, ενώ επειδή τα κρουαζιερόπλοια μπορεί να μετακινηθούν, ο Derham χρησιμοποιεί το δίκτυό του, για να μαθαίνει τι πρόκειται να συμβεί, ώστε να μη βρεθεί προ εκπλήξεως.

Πηγή: clickatlife.gr

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X