Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Μία νέα πλωτή βάση ανεμογεννήτρια με πολλές προοπτικές

Νορβηγική εταιρεία Fred. Olsen 1848  λάνσαρε μια σπονδυλωτή πλωτή βάση ανεμογεννήτριας που προσφέρει την προοπτική παραγωγής μεγάλης κλίμακας με χαμηλό κόστος.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μετά από αρκετά χρόνια ανάπτυξης, κυκλοφόρησε επιτέλους το Brunel, ένα αρθρωτό πλωτό θεμέλιο που έχει σχεδιαστεί για εξαιρετικά μεγάλες ανεμογεννήτριες. Το Brunel έχει σχεδιαστεί με αρθρωτή προσέγγιση, κατάλληλο για, γρήγορη κλιμάκωση, συναρμολόγηση ρηχού βυθίσματος στη θύρα και χαμηλού κόστους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η κύρια πρόκληση για την πλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια είναι η ικανότητα κατασκευής και συναρμολόγησης πλωτών θεμελίων σε όγκο που απαιτείται για εγκαταστάσεις πλήρους κλίμακας.

«Ο σχεδιασμός του Brunel βασίζεται σε μια απλή, αλλά προκλητική σχεδιαστική φιλοσοφία: να δούμε αν μπορούμε να χτίσουμε ένα θεμέλιο που βασίζεται σε γενικούς χαλύβδινους σωλήνες και ως εκ τούτου να επιτρέψουμε την κατασκευή σε εμπορική κλίμακα», εξήγησε η εταιρεία.

Το λανσάρισμα του Brunel έρχεται μετά τις τελικές δοκιμές δεξαμενών στο SINTEF Ocean. Έχει επίσης δήλωση σκοπιμότητας από την DNV.

Η εταιρεία είναι αποφασισμένη να καταστήσει το Brunel διαθέσιμο για εμπορική χρήση το συντομότερο δυνατό και σκοπεύει να εξαιρέσει τη βάση του στροβίλου από την πιλοτική λειτουργία και την επίδειξη πλήρους κλίμακας, μέσω μιας προσέγγισης φυσικής-αριθμητικής επικύρωσης. Στόχος είναι να καταστεί το σύστημα έτοιμο για εμπορική εφαρμογή εντός τριών ετών.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X