Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Μία ακόμη εταιρεία με κρουαζιερόπλοια θα στεγάσει πρόσφυγες από την Ουκρανία

Η Εσθονία έγινε η τελευταία χώρα που στράφηκε στον κλάδο της επιβατικής ναυτιλίας για να δώσει μια προσωρινή λύση που αφορά στη στέγαση Ουκρανών προσφύγων. Το Συμβούλιο Κοινωνικών Ασφαλίσεων της χώρας υπέγραψε ναύλωση με την ακτοπλοϊκή εταιρεία Tallink για να χρησιμοποιήσει το σκάφος της Isabelle.

Το πλοίο χωρητικότητας 35.000 τόνων ναυλώνεται για μια αρχική περίοδο τεσσάρων μηνών που ξεκινά στις 7 Απριλίου, καθώς η χώρα ξεκινά επίσης τον σχεδιασμό για τη μακροπρόθεσμη επανεγκατάσταση των προσφύγων. Σύμφωνα με το καταστατικό, η κυβέρνηση της χώρας έχει τη δυνατότητα για δύο επιπλέον δίμηνες παρατάσεις, με βάση τις ανάγκες για φιλοξενία προσφύγων που θα προκύψουν. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι εξετάζουν τη χρήση ενός πορθμείου για χώρο στέγασης, καθώς προσπαθούν να μετακινήσουν πρόσφυγες από την προσωρινή στέγαση σε ξενοδοχεία.

Το Συμβούλιο Αστυνομίας και Συνοριοφυλακής της Εσθονίας αναφέρει ότι μέχρι σήμερα, 26.862 Ουκρανοί έχουν φτάσει από τις 27 Φεβρουαρίου με περισσότερες από 16.000 αιτήσεις για προσωρινή προστασία. Σχεδόν 6.000 άνθρωποι, με σχεδόν το ένα τέταρτο να είναι παιδιά, βρίσκονται επί του παρόντος σε κατοικίες που παραχορούνται από την κυβέρνηση, ενώ άλλοι διαμένουν με φίλους.

Το Isabelle διαθέτει κουκέτες για περισσότερους από 2.100 επιβάτες. Το σκάφος θα παραμείνει αγκυροβολημένο με τις Αρχές να σημειώνουν ότι οι δημόσιοι χώροι και οι αίθουσες συσκέψεων θα παρέχουν χώρους για την οργάνωση της σχολικής εκπαίδευσης και των προσπαθειών βοήθειας.

Η  Tallink χαιρέτισε την ευκαιρία να υποστηρίξει την προσπάθεια βοήθειας, αλλά σημείωσε ότι η ναύλωση, σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα είναι σε θέση να επαναλάβει τις ακτοπλοϊκές δραστηριότητες μεταξύ Ρίγας και Στοκχόλμης. Η πραγματοποίηση δρομολογίων, έχει διακοπεί από τον Μάρτιο του 2020 κατά την έναρξη της πανδημίας. Η Tallink σχεδίαζε να ξαναρχίσει τη γραμμή του δρομολογίου της τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, αλλά την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε ότι η επαναλειτουργία θα καθυστερούσε κατά δύο μήνες, λόγω της «προκλητικής γεωπολιτικής κατάστασης που ασκεί πίεση στους αριθμούς των επιβατών και τις τιμές, καθιστώντας το εκ νέου άνοιγμα της διαδρομής. Στους υπαλλήλους που πρόκειται να εργαστούν στο πλοίο, θα προσφερθεί απασχόληση είτε στο Isabella είτε σε άλλα πλοία της εταιρείας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το κρουαζιερόπλοιο Volendam της Holland America Line έφτασε στο Ρότερνταμ για να αρχίσει επίσης να παρέχει προσωρινή στέγαση σε πρόσφυγες. Την περασμένη εβδομάδα, η γραμμή κρουαζιέρας και η πόλη του Ρότερνταμ ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία τριών μηνών, για την παροχή στέγασης και υπηρεσιών σε πρόσφυγες στο πλοίο, καθώς η Ολλανδία εργάζεται επίσης για την αντιμετώπιση της εισροής προσφύγων.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X