Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Μήλος: Πρώτη στη λίστα με τα καλύτερα νησιά του κόσμου

Οι αναγνώστες του γνωστού αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel + Leisure», που συμμετείχαν σε ψηφοφορία για τους καλύτερους προορισμούς του κόσμου για το 2021, ανέδειξαν, ως καλύτερο νησί της Ευρώπης και του κόσμου (Top Island in the World / Top Island in Europe) τη Μήλο. 

Στην ψηφοφορία, και συγκεκριμένα στην κατηγορία για τα 25 καλύτερα νησιά του κόσμου (The Top 25 Islands in the World) την δεύτερη θέση κατέλαβε η Φολέγανδρος ενώ, στην κατηγορία των 20 καλύτερων ευρωπαϊκών νησιών ((The Top 20 Islands in Europe) συμπεριλήφθηκαν επτά ελληνικά νησιά, και συγκεκριμένα η Φολέγανδρος στη 2η θέση, η Σαντορίνη στην 5η, η Πάρος στη 10η, η Μύκονος στη 13η, η Κρήτη στη 14η, η Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά στη 15η και η Ρόδος με τα Δωδεκάνησα στη 17η θέση.

Οι διακρίσεις στο «Travel + Leisure» έρχονται λίγες ημέρες μετά τις διακρίσεις στα αμερικανικά βραβεία κοινού FXExpress 2021 Awards, όπου η χώρα μας αναδείχθηκε ως Αγαπημένη Χώρα του κόσμου και η Σαντορίνη ως Καλύτερο Νησί της Ευρώπης. Η Ελλάδα παραμένει σταθερά ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για το αμερικανικό ταξιδιωτικό κοινό.

Μεταξύ άλλων, οι συντάκτες του «Travel + Leisure» τονίζουν για τη Μήλο ότι νικήτρια την ανέδειξαν «οι φιλικοί της κάτοικοι, που προτρέπουν τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τα γραφικά χωριά, τις εξαιρετικές ταβέρνες και τις δεκάδες ειδυλλιακές παραλίες που ποικίλλουν, ανάλογα με το αν σχηματίζονται από κοχύλια, πέτρες ή άμμο». Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι «Μπορεί να είναι γνωστή εξαιτίας του αγάλματος της Αφροδίτης, αλλά προσφέρει πολλά περισσότερα από τα αρχαιολογικά ευρήματα: πολυάριθμες επιλογές για διαμονή, βραβευμένα οινοποιεία, ηλιοθεραπεία σε ηφαιστειακούς βράχους, ψαροντούφεκο σε σπηλιές και στην συνέχεια δείπνο σε ένα από τα εξαιρετικά εστιατόριά της. Όπως συνόψισε ένας ψηφοφόρος: “Είναι συγκλονιστικά όμορφη!”»

Η ψηφοφορία του περιοδικού πραγματοποιήθηκε μεταξύ 11ης Ιανουαρίου και 10ης Μαΐου 2021. Ψήφισαν σχεδόν 35 εκατομμύρια αναγνώστες και χρήστες του διαδικτύου και οι κατηγορίες για τις οποίες κλήθηκαν να ψηφίσουν ήταν αυτές των πόλεων, των νησιών, των θέρετρων των προορισμών luxury, των αεροδρομίων, των ξενοδοχείων κ.α. Το ελληνικό βραβείο παρέλαβε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Βόρειας Αμερικής, Κωνσταντίνος Χαροκόπος, ενώ τα αποτελέσματα πρόκειται να δημοσιευτούν αναλυτικά στο τεύχος Οκτωβρίου 2021 του περιοδικού.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X