Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Μέλη του Ρωσικού Ναυτικού πυροβόλησαν αρκούδα που ανέβηκε με το μωρό της σε υποβρύχιο

Οργή ξέσπασε στα social media με το άκουσμα της είδησης ότι μέλη του Ρωσικού Ναυτικού πυροβόλησαν μία αρκούδα και το μωρό της, που ανέβηκαν σε ένα υποβρύχιο.  

Το Ναυτικό έσπευσε να υπερασπιστεί την κίνηση αυτή λέγοντας ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή αφού τα ζώα ανέβηκαν στο πολεμικό σκάφος, που ήταν αγκυροβολημένο στη βάση Vilyuchinsk στην ανατολική περιοχή Καμτσάτκα. Επισημαίνει δε , ότι κλήθηκε εκπαιδευτής για να «εξουδετερώσει τα άγρια ζώα».  

Εκατοντάδες χρήστες των social media κατηγόρησαν το Πολεμικό Ναυτικό για περιττή σκληρότητα όταν κυκλοφόρησε σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο.    Το υλικό δημοσιεύτηκε στις 8 Νοεμβρίου, αν και δεν είναι σαφές πότε συνέβη το περιστατικό.

Στο βίντεο, ένα από τα ζώα φαίνεται να πέφτει στο νερό αφού προφανώς χτυπήθηκε από σφαίρα. Στη συνέχεια ακούγεται μια φωνή άνδρα να λέει ότι τα ζώα θα πήγαιναν σε κοντινά χωριά, αν τα έδιωχναν.  

Οι αρκούδες, των οποίων το είδος δεν αποκαλύφθηκε, πιστεύεται ότι είχαν κολυμπήσει στον κόλπο για να φτάσουν στο υποβρύχιο για άγνωστους λόγους. Η χερσόνησος Καμτσάτκα φιλοξενεί περίπου 24.000 αρκούδες που συχνά εμφανίζονται σε τοπικές παραλίες.  

Πέρυσι, πάνω από 50 πολικές αρκούδες κατέβηκαν σε ένα χωριό στα βόρεια της Ρωσίας. Τότε είχαν ακυρωθεί όλες οι δραστηριότητες ενώ έκλεισαν και σχολεία στο Ryrkaypiy, στην περιοχή Chukotka, για την προστασία των κατοίκων από τα ζώα.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι μία αιτία που έφτασαν σε αυτό το σημείο τα ζώα, θα μπορούσε να είναι η κλιματική αλλαγή καθώς ο αδύναμος παράκτιος πάγος αναγκάζει τις αρκούδες να αναζητούν τροφή στην ενδοχώρα.

Πηγή: www.lifo.gr

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X